Цветан Цветанов Несериозно е да се твърди, че няма стенограма

...
Цветан Цветанов Несериозно е да се твърди, че няма стенограма
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът Радев е посочен от института на Решетников


Цветан Цветанов

" Несериозно е да се твърди, че няма стенограма от срещата сред президента Румен Радев и Руския патриарх Кирил”, счита ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Въпреки уверенията на президента, че е пазил достолепието на България, пред Нова телевизия в четвъртък Цветанов изрази подозрение, че това е било тъкмо по този начин.

" Стенограмата не се дава, тъй като президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил ползите на страната. Ако стенограмата бъде показана, може да се окаже, че позицията на президентството е странна”, разяснява Цветанов.

Той напомни, че от Българска социалистическа партия са определили номинацията си за държавен глава, откакто от съветския Институт за стратегически проучвания с началник ген. Леонид Решетников споделили, че кандидатурата на Радев е печеливша.

" Институтът " Решетников " си свърши работата. Президентът Радев е посочен, на база проучване на този институт, и тази информация е споделена на кръговете от Българска социалистическа партия, които са взели съответното политическо решение да повдигнат Румен Радев за президент. И вие виждате последващите дейности и политиката, която води Румен Радев, и държанието, което имаше по време на президентската акция. Той не говореше на никое място за глобите против Русия, на всички места споделяше, че те би трябвало да бъдат отстранени. Никъде не говореше за Крим, за анексирането на Крим, за нарушение на интернационалното право. Знаете каква беше позицията му за СЕТА (търговското съглашение на Европейски Съюз с Канада – бел. ред.). Което по никакъв метод не кореспондираше с дейностите му след това като настоящ президент на съвета на водачите на Европейски Съюз. Защото там се взе решението и за СЕТА – той го поддържа, по-късно поддържа продължаването на икономическите наказания.. “, отбрани тезата си Цветанов.

Той акцентира в същото време, че „ не би трябвало да се основават условия за опълчване на България и Русия”.

" Ние не сме срещу съветския народ. Казваме единствено, че Москва не би трябвало да нарушава интернационалното право”, сподели водачът на ПГ на ГЕРБ.

Той разяснява и тематиката за договорката за ЧЕЗ.

" ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в положение да покачват цената на тока. КЕВР е органът, който взима окончателното решение за това. А неговите членове се избират от парламента”, сподели Цветанов.

Той акцентира, че депутатите на ГЕРБ са подкрепили концепцията на Българска социалистическа партия за основаване на анкетна комисия, която да изследва договорката, тъй като точно ръководещата партия е най-заинтересована всичко да излезе нескрито.

" Фалшива вест е, че Борисов или държавното управление стоят зад сделката”, съобщи Цветанов.

Той укори опозицията в опит да генерира скандал по тематиката.

" Те желаят да ни отклонят от триумфите, които имат през днешния ден България и кабинетът”, заключи водачът на ПГ на ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР