Цветан Цветанов е един откровен човек, с ясни ценности, той

...
Цветан Цветанов е един откровен човек, с ясни ценности, той
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Цветанов беше стожер на евроатлантическото развитие на България

Цветан Цветанов е един прям човек, с ясни полезности, той беше стожер в Народното събрание на евроатлантическото развиване на България. Това разгласи по Българска национална телевизия някогашния президент Росен Плевнелиев. Според него Цветанов си тръгнал от политиката и ръководството след един мъжки диалог с премиера, траял три часа и половина.

В този диалог е станало ясно, че тандемът Борисов-Цветанов, който работеше дейно през годните, не може да продължи. Аз съм безапелационен, че бях подсилен от политическа партия ГЕРБ за президент. Но Цветанов по време на изборите 2011 година ми даде цялостната оперативна независимост, на мен и моя екип да формираме послания и да действаме. Цветанов ни сподели желязна дисциплинираност в предизборните дни тогава. В Русе видях кандидата Кунева да стои в едно кафене с няколко индивида, а с Цветанов минахме по основната улица на града и бяхме приветствани от десетки хиляди хора, напомни Плевнелиев.

Чухме думите на господин Цветанов, че е окачил шпайковете на стената за в този момент. Той е извънредно предан човек, гледа на ГЕРБ като на своя рожба и не би наранил партията. Цветанов е фамилен човек и съм се убедил, че неговият остров на непоклатимост е неговото семейство. Той няма да направи внезапни стъпки. Вероятно доверието сред него и Борисов се е пропукало след първите изгубени избори – президентските. Но Цветанов беше извънредно потребен по-късно в Народното събрание, а той има и други мощни страни, съобщи някогашният президент. Той бе безапелационен, че е значимо да има спор за борба за непорочност в българската политика и против корупцията.

Вярно е, че абсурдът с апартамент гейт гръмна, само че той не би трябвало да бъде редуциран до жилището на едно лице. Много хора в България би трябвало да дадат пояснения на обществото за добити от тях парцели. Институциите би трябвало да могат да насочат прожекторите към всеки политик, който се е облагодетелствал. Имаше доста по тежки кавги – политици получаваха топлоцентрали, водни централи, в КТБ потънаха милионите на жителите и така нататък Но за тях има цялостно безмълвие, подчертава Плевнелиев.

Той се спря и на огромната тематика, която липсва в обществото – накъде сме тръгнали, каква е визията за бъдещето ни?

Тази година наложително би трябвало да се върнем към изработването на Национална стратегия за развиване " България 20:30 ". В момента стоим по-зле даже от някои африкански страни. Целия политически хайлайф би трябвало да се сплоти към тази стратегия, инак ще се лутаме единствено в кавги.

На Борисов от тук нататък в политиката ще му бъде по-трудно и би трябвало с ГЕРБ да си дават сметка, че има инфлация в политиката, а хората желаят да видят нови лица и хрумвания. Ако Борисов има проект да промени и модернизира партията и да извади нови цели, то той може да успее, уверен е Плевнелиев. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР