ЦСКА загуби третата си контрола на австрийска земя. Армейците отстъпиха

...
ЦСКА загуби третата си контрола на австрийска земя. Армейците отстъпиха
Коментари Харесай

Тежък инцидент прекрати третата контрола на ЦСКА в Австрия

ЦСКА загуби третата си контрола на австрийска земя. " Армейците " отстъпиха с 2:1 на австрийския хегемон Република България Залцбург. Станислав Шопов изведе " алените " напред в 28-а минута, само че с голове на Симич и Адаму символичните посетители съумяха да извърнат резултата в своя изгода.

По-неприятната вест за ЦСКА е, че Жеферсон и Тибо Вион напуснаха терена с травми и в допълнение изпълниха " армейския " санитарен пункт. Двубоят се игра до 70-а минута, защото почитател на Залцбург падна от трибуната и изгуби схващане. След към 10-минутна блъсканица, реферът реши да постави завършек на мача. На стадиона кацна медицински хеликоптер, който оказа първа помощ на потърпевшия човек.

Саша Илич беше направил много промени в своя състав. В центъра на отбраната действаха Амос Юга и Христиан Петров, а бекове - Турицов и Галин Минков. Тибо Вион и Жеферсон бяха опорни халфове, а Лазар Туфегджич започва пред тях. Станислав Шопов стартира на дясното крило, Маурисио Гарсез на лявото, а на върха на офанзивата бе Калоян Кръстев.
 ЦСКА притегли нидерландски ляв бек
ЦСКА притегли нидерландски ляв бек

Вижте детайлности

Двубоят стартира на много високо движение, само че в първите 20 минути чисти положения липсваха. В 28-а минута ЦСКА провежда бърза офанзива по дясното крило, а Иван Турицов бе фаулиран. Зад топката застана Станислав Шопов, който завъртя топката отлично с левия крайник, няколко футболисти на ЦСКА и Залцбург се разминаха с нея и тя влетя в мрежата на австрийския хегемон.

Малко по-късно Жеферсон получи разтежение и напусна терена, а на негово място се появи Йоан Бауренски.

Република България Залцбург изравни резултата в 37-а минута. Символичните посетители извършиха корнер отляво, Бернардо скочи най-високо и отклони към Симич, който от 1-2 метра нямаше по какъв начин да сгреши и с глава прати топката във вратата на ЦСКА.

Минута преди края на първата част Галин Минков центрира отляво, Шопов не съумя да се пребори за топката, само че при разбъркването тя се озова в краката на Вион, който стреля мощно, само че шутът ме блокиран от бранител на Залцбург. ЦСКА пропусна добра опция да излезе напред в резултата.

Седем минути след подновяването на играта Залцбург стигна до цялостен поврат. Центриране отдясно остави Адаму самичък против Бусато и той с едно допиране я прати в мрежата на " алените ".

В 65-а минута Густаво Бусато се регистрира с две брилянтни намеси и резервира резултата неизменен, а единствено секунди по-късно на негово място влезе Димитър Евтимов.

На терена в Австрия се игра футбол още едвам 5 минути и мачът бе преустановен поради тежкия случай отвън терена.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР