ЦСКА спечели изключително важното си гостуване в Бистрица на третия

...
ЦСКА спечели изключително важното си гостуване в Бистрица на третия
Коментари Харесай

5 фактора държат ЦСКА на върха

ЦСКА завоюва извънредно значимото си посещение в Бистрица на третия в класирането ФК ЦСКА 1948 Сф и резервира задатъка си на върха от 4 точки пред Лудогорец. Те можеше и да са повече, в случай че съдията Георги Гинчев не бе ощетил Черно море в Разград. Наскоро " Тема Спорт " ви срещна с 5 препъникамъка за алена купа и организацията на хегемонията бе точно един от тях. Но армейците не престават да крачат решително към шампионския трофей и през днешния ден ще разгледаме 5-те фактора, които държат тима, воден от Саша Илич, на върха и могат да го изведат до златните медали през лятото.

1. Резервите

Повечето треньори, измежду които да вземем за пример е този на безконечния противник Левски Станимир Стоилов, избират да имат ясно построен състав от титуляри, които всеки мач да играят дружно и да се сработват. Саша Илич обаче не е измежду тях. Сърбинът бързо реши спортно-техническия капацитет в съблекалнята си и осъзна, че мъчно може да откри нужното неизменност от едни и същи реализатори. Затова и се доверява на голям брой ротации. Но това, което най-силно го отличава, е, че нееднократно той съзнателно стартира дуелите с по-слаба 11-ка от оптималната, с която разполага. За да разчита на жокери от пейката, които могат да трансформират мачовете. Със зимното попълнение Хайнц това към този момент се случи два пъти - против Берое и ФК ЦСКА 1948 Сф. И проработи и в двата. Типичен ас от скамейката е и Морено, а фактът, че ЦСКА с голяма разлика е водач по голове на запаси - цели 16, приказва задоволително за успеваемостта на решенията на Илич.

2. Разнообразните изпълнители

Тобиас Хайнц се трансформира в 15-ия друг голмайстор на ЦСКА през сезона, което е доста сериозен индикатор. За съпоставяне - през цялата предходна акция алените изпълнители бяха едвам 11. И разликата сред първия и втория - Жорди Кайседо и Георги Йомов, бе цели 8 - 16 против 8. Сега разнообразието е доста по-голямо и тимът не е подвластен от един състезател. Защото преди година равнището на представянето на ЦСКА се определяше от това дали Кайседо ще има ден. Сега в случай че не вкара Назон, ще означи Гарсес. Или резервата Морено. Или Хайнц, Линдсет, Де Нойер... Или някой от централните бранители след статично състояние. Опасността за противниците дебне отвред.

3. Статичните положения

С идването на Саша Илич ЦСКА стартира да поставя големи старания при отработването на разнообразни статични положения както в офанзива, по този начин и в отбрана. И резултатите са невиждани. От началото на сезона армейците са отбелязали цели 9 попадения след осъществяване на корнер! Това е към половината голов актив на всички тимове в долната шестица на Първа лига! А алените са ги постигнали единствено от общоприети обстановки. Никога в историята си те не са били толкоз ефикасни в този съставен елемент. Но освен представянето в офанзива пази шампионските упоритости на отбора. ЦСКА не е позволил нито един гол от статично състояние за цялото състезание! При минали 23 кръга това достижение също е извънредно съществено и без аналог измежду съперниците в елита.

4. Колективът

Всяко деяние на футболистите на  ЦСКА - от излизането на терена, през отпразнуването на головете и взаимната поддръжка при позволена неточност, до насладата с почитателите след следващата победа лъха на единодушие и мощен колектив. След сезона във В група армейците нито един път не са показали толкоз висок екипен дух, който в допълнение се повишава при всеки минал позитивен резултат. И колелото на позитивизма се завърта по метод, който сигурно не се харесва на съперника от Разград. И когато напролет към това уравнение бяха прибавени и проведените почитатели, факторът колектив наподобява доста значим. За него също с огромна заслуга е треньорът Илич, при който съвсем няма твърди титуляри и запаси - всички водят една борба и оказват помощ с каквото могат в нея. Отборният дух е сериозен фактор в придвижването на алената машина.

5. Спортният късмет

Неведнъж сме отбелязвали спортния късмет като главния съставен елемент, който донесе доста от успехите на ЦСКА през сезона. Но добре прочут факт е, че в спорта мъчно би могъл да постигнеш огромни неща, в случай че ориста не е на твоя страна. Освен това, когато получиш мигане и опция от нея, би трябвало да се възползваш. И армейците го вършат по най-хубавия метод. Изключително ефикасни при обстановките в офанзива, които получават, и задоволително невъзмутими да се вдигнат в моменти, при които " мирише " на гол за съперника, само че шансът ги е покрил. " Късметът идва при мощните ", гласи клишето...

ЦСКА показва доста висока успеваемост пред гола и това също е основен фактор за първото място.
 Нищо ново под слънцето, още един пропищя от съдийството в Разград
Нищо ново под слънцето, още един пропищя от съдийството в Разград

Ето кои други го направиха
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР