ЦСКА се завърна на върха в Първа лига, след като

...
ЦСКА се завърна на върха в Първа лига, след като
Коментари Харесай

ЦСКА с изразителен успех над Берое в Стара Загора

ЦСКА се завърна на върха в Първа лига, откакто завоюва с 4:1 гостуването си на Берое от 19-ия кръг на шампионата. " Червените " се нуждаеха от поврат, с цел да стигнат до триумфа и го направиха по приказен метод. Другата огромна вест бе завръщането на проведените почитатели на " армейците " на стадиона. Те не стопираха да поддържат тима си пред всичките 90 минути и най-после ликуваха с любимците си.

Първата заплаха в мача бе пред вратата на Берое. В петата минута Тибо Вион бе изведен по десния фланг и опита да подаде паралелно на голлинията към Туфегджич, само че бранител в зелено се хвърли на шпагат и предотврати заплахата. Домакините дадоха отговор с мощен удар на Вини Трибуле от отдалеченост, който бе ориентиран право в центъра на вратата и Густаво Бусато улови несъмнено. Последва известно мъртвило без съществени положения пред двете порти.

В 24-ата минута домакините желаеха дузпа за нарушаване на Юга против Трибуле, само че съдията не видя такова. ВАР прегледа обстановката и също реши, че няма нищо неправилно. Девет по-късно Трибуле бе изведен зад защитата на " алените " и съумя да вкара топката във вратата, само че голът не бе приет поради засада.

В 47-ата минута ЦСКА стигна до най-чистото си състояние от началото на мача момента, откакто Лазар Туфегджич засече с глава центриране отляво, само че Иван Караджов сподели добър инстикт и отрази удара му. В 54-ата капитанът на домакините Симеон Мечев изненада Густаво Бусато със мощен удар от отдалеченост - стражът на " алените " не се намеси както би трябвало и топката се озова във вратата му - 1:0 за Берое!

" Черевинте " се хвърлиха да обръщат мача и в 63-ата минута влезлият от пейката Тобиас Хайнц учели гредата. Седем по-късно резултатът към този момент беше еднакъв. Дюкенс Назон изскочи зад отбраната и пусна към непокрития Брадли де Нойер, който стреля с левия крайник и след лек рикошет топката влетя във вратата на Берое.

Пълният поврат стана факт шест минути по-късно. Хаинц изведе Гарсес, който върна към Кареасо. Резервата шутира в дясната греда, топката се върна към Морено, който нямаше проблем да осъществя на празна врата.

В 85-ата минута Назон се оправи без проблем Челич и шутира от близко. Караджов в началото отрази, само че Назон бе безмилостен при добавката - 1:3. Точка на разногласието постави Иван Турицов с гол от дузпа в добавеното време. Секунди по-късно Петров напусна игра с втори жълт картон, извършвайки нарушаване в центъра на терена.

Така " алените " записаха шести следващ триумф надалеч от стадион " Българска войска " и още веднъж е водач с 47 точки, с една пред главния си съперник за купата Лудогорец. 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР