ЦСКА преговаря с Ботев Пловдив за гвинейския национал Па Конате.

...
ЦСКА преговаря с Ботев Пловдив за гвинейския национал Па Конате.
Коментари Харесай

МИРИШЕ НА СДЕЛКА: ЦСКА вече преговаря за Конате

ЦСКА договаря с Ботев Пловдив за гвинейския национал Па Конате. " Червените " са набелязали 27-годишния футболист за заместител на напускащия през лятото Брадли Мазику. Както е известно договорът на конгоанеца изтича, а той отхвърли всички получени оферти за подновяването му. Левият краен бранител има реализирана сделка с клуб от френската Лига 1, с който да парафира след края на сезона. Не е изключено обаче, в случай че напролет получи по-добра оферта, да премисли решението си. Едно е несъмнено - Мазику няма да преподпише с ЦСКА.

Ръководните фактори на " Армията " се надяват да реализират съглашение за бартерна договорка с сътрудниците си от Ботев. " Червените " са подготвени да се разделят с нападателя Калоян Кръстев, който е мечтан от " Канарчетата ". Такава договорка обаче няма по какъв начин да бъде осъществена в този момент, а двата клуба ще би трябвало да изчакат до лятото, тъй като, както стана ясно, Кръстев не може да играе за трети клуб този сезон, откакто към този момент има изиграни мачове за ЦСКА и Славия.

Вчера е имало диалог сред притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев, неговият наследник Данаил и дясната ръка на боса на Ботев Антон Зингаревич - Александър Ослан. На този стадий не е ясно какво са се разбрали двете страни и дали ще се стигне до трансфер, нито дали той ще се реализира в този момент или през лятото.

Па Конате е един от главните футболисти в селекцията на Азрудин Валентич. Босненецът извънредно доста цени неговата поливалентност, като гвинейският национал е еднообразно потребен и в отбранителен и в нападателен проект. Защитникът има качества доста сходни с тези на Мазику. И двамата имат афинитет към включвания в офанзива, уверени са с топка в крайници и имат забележителна скорост. Единствената разлика е, че Конате е по-мощен физичести.

Привлеченият от Розенборг бранител има 33 мача за Ботев (Пловдив) във всички шампионати, в които е осъществил 3 гола и има 5 асистенции.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР