ЦСКА победи Левски с 3:1 в най-очаквания двубой от първия

...
ЦСКА победи Левски с 3:1 в най-очаквания двубой от първия
Коментари Харесай

ЦСКА матира Левски за едно полувреме във Вечното дерби

ЦСКА победи Левски с 3:1 в най-очаквания дуел от първия кръг на плейофите на Първа лига. Възпитаниците на Стамен Белчев нанесоха своя удар в мача в границите на 20 минути през първото полувреме, когато осъществиха три безответни попадения. След почивката символичните посетители от Левски върнаха един гол, само че за повече нямаха сили.
За ЦСКА това е втори триумф над Левски във Вечното дерби в границите на три седмици, откакто се наложи с 2:0 при последната им среща, водени тогава от Нестор Ел Маестро.

Днешното показване на „ сините “ по никакъв начин не се хареса на последователите на тима, които на няколко пъти скандираха „ оставка “ по адрес на треньорското управление.

След относително спокойния и равносилен първи четвърт час игра на „ Васил Левски “, първи до голово състояние стигнаха футболистите на Левски. Джавад Ел Джемили насочи удар от границата на наказателното поле, само че с върха на пръстите си Густаво Бусато съумя да отклони топката в левия непряк дирек.

В ответната офанзива момчетата на Николай Костов още веднъж пропуснаха златен късмет да открият резултата. Рикардиньо се озова на стрелкова позиция в полето на ЦСКА, само че шутира едва и неопределено около лявата греда.

В 25-ата минута ЦСКА откри резултата след бърза офанзива по левия фланг. Санянг центрира по земя към Каранга, който беше изпреварен от Хосе Кордоба. Панамецът обаче почисти топката тъкмо в краката на Улаус Скаршем, който с прецизен удар от десетина метра не остави късмет за реакция на Пламен Андреев – 1:0.

Попадението очевидно успокои домакините от ЦСКА, които стигнаха до нови две попадение до края на първата част. В 35-ата минута играчите на Стамен Белчев проведоха смъртоносна контраофанзива, при която Скаршем се озова на стрелкова позиция. Той обаче не работи егоистично, а подаде към Джонатан Линдсет, който с удар ниско по тревата матира за повторно Пламен Андреев.

Преднината на алените закупи типичен тип в последната минута от първата част, когато Фабио Лима позволи голяма неточност, пробвайки се да върне обратно към Андреев една топка. Кълбото обаче беше пресечено от Марселино Кареасо, който с лекост мина около Андреев, след което на празна врата нямаше проблем да вкара за 3:0.



На почивката треньорът на „ сините “ Николай Костов направи двойна смяна в състава си, пускайки на терена Евертон Бала и Патрик-Габриел Галчев, които замениха Фабио Лима и Кристиан Димитров.

Левски съумя да върне едно попадение в 61-ата минута. Вандерсон Цунами центрира от левия фланг към далечната греда, където Асими Фадига бе изтърван от Де Нойер и с елегантно допиране с десния крайник засече топката в мрежата на Бусато за 3:1.

До края на срещата нови попадения нямаше и ЦСКА се поздрави с триумфа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР