ЦСКА няма да има мъжки отбор през новия сезон. Изключително

...
ЦСКА няма да има мъжки отбор през новия сезон. Изключително
Коментари Харесай

Закриват мъжкия баскетбол в ЦСКА

ЦСКА няма да има мъжки тим през новия сезон. Изключително неприятната вест бе доказана от главния покровител на клуба и индивида, който на процедура го издигна от пепелта - Александър Чакмаков. Синът на първия капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков призна пред " Тема спорт ", че не може да продължи да устоя самичък армейския клуб и без нужната поддръжка най-вероятно ще се отдръпна напълно от баскетбола през лятото на идната година. Чакмаков и Роберт Гергов се заеха с тежката задача да възстановят славния армейски отбор през есента на 2012-а.

В продължение на 6 години двамата направиха и невъзможното, с цел да изградят от нулата клуба и да имат функциониращи всички възрастови групи, от най-малките до мъжете. През лятото на 2016-а ЦСКА публично се завърна в мъжкия баскетбол, като стартира присъединяване в " А " група (второто равнище на България). Водени от Йордан Колев, " алените " записаха два следващи сезона, играейки напълно със лични фрагменти, създадени в школата на отбора, най-вече момчета на 17-18 години. Наравно с това Чакмаков се зае и с още по-трудната задача да построи нова зала на клуба заради възходящия интерес от страна на младежи да са част от него.
Така с изключение на напълно реновираната база на " Българска войска " бе взета и някогашната гребна зала в местността " Къро ". След огромен ремонт се чака тя да бъде приключена до края на годината, като ще е с потенциал за към 600 фенове. По всичко проличава обаче, че почитателите на ЦСКА няма да могат да гледат мъжки баскетбол там. Още по-тежко обаче ще стане за клуба, в случай че Чакмаков прекрати да оказва помощ финансово и за школата, каквито планове има. Всичко това би могло да докара до нови черни дни пред ЦСКА и баскетбола на " армейците ". Клуб, който заема трето място по извоювани трофеи в историята на този спорт - 12, надалеч пред идващия го Локомотив (София) с шест, който обаче от дълго време към този момент не е част от мъжкия спорт.

Вече някогашният треньор на ЦСКА Йордан Колев ще оглави нов сериозен план в Бургас. 54-годишният експерт се чака да бъде разгласен в околните дни за ментор на Черноморец. Заедно с Колев към морето ще поемат и някои от баскетболистите на ЦСКА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР