ЦСКА изигра първата си контролна среща на турска земя и

...
ЦСКА изигра първата си контролна среща на турска земя и
Коментари Харесай

Какво научихме от първата контрола на ЦСКА в Турция?

ЦСКА изигра първата си контролна среща на турска земя и загуби с 0:2 от полския Корона (Киелце). Едва ли след този мач може да се вършат някакви задълбочени спортно-технически разбори. " Армейците " сега организират най-тежката част от подготовката, а точно физическата и това си пролича на терена.

Поляците са една концепция по-напред в това отношение и това се видя ясно - бяха по-свежи, по-динамични и по-леки. Във футболистите на ЦСКА си личеше тежестта в краката. Въпреки това " алените " бяха дисциплинирани, добре подредени и можем да си създадем някои заключения.
 ЦСКА - Корона (Киелце) 0:2 в другарски мач
ЦСКА загуби първата си контрола на турска земя

Следващата инспекция на ЦСКА е против Щурм (Грац)

Едва ли в някой от формалните мачове ще забележим ЦСКА в сходна стартова единадесеторка или пък в тази през второто полувреме, само че е любопитно на кои позиции бяха употребявани някои от играчите.
 Снимка 648397
Източник:

" Червените " започнаха мача с познатата към този момент тактичност 4-4-2 и ромб в центъра на терена. На вратата беше титулярния пазач Густаво Бусато, а пред него действаха бранителите Иван Турицов, Енес Махмутович, Християн Петров и Тибо Вион. Амос Юга беше заел нормалната си позиция пред отбраната, а вляво на диаманта започва новото попълнение Улаус Скаршем. Вдясно стартира универсалният футболист Шакич, а Станислав Шопов беше заел мястото си зад централната двойка нападатели - Данило Асприля и Марк-Емилио Папазов.
 Снимка 648995
Източник:

Новият норвежец несъмнено се понрави с някои отигравания и както се споделя - мирише на футбол от него. Шопов също се показа добре и даде поръчка, че ще се бори за титулярна позиция в мощната конкуренция, с която разполагат " алените " в халфовата линия. А през първата част, може би най-силно се показа Емануел Шакич, който комбинираше прелестно с Иван Турицов, с Шопов, с Юга. Пробиваше и тормозеше поляците отдясно, а и сътвори най-хубавото състояние през първото полувреме. При включванията на Турицов се връщаше, покриваше зоната си и общо взето показва огромна тактическа дисциплинираност. Същото се отнася и за Скаршем, който не пестеше сили и в двете етапи на играта.
 Снимка 649005
Източник:

В отбрана Християн и Махмутович играха устойчиво и би трябвало да не престават да държат високо равнище, тъй като конкуренцията в тази зона е убийствена. Браян Кордоба, Мено Кох и Юрген Матей несъмнено не са футболисти, които биха се задоволили с ролята си на запаси. Но както се споделя - конкуренцията прави силата и ще играят тези, които се показват най-добре в тренировките.

В нахлуване Асприля и Папазов не се запомниха с съвсем нищо, като се изключи един удар на колумбиеца, който мина около гредата. Може би образно видяхме за какво Данило не е употребен като титуляр от Нестор Ел Маестро и влиза като жокер от скамейката, който постоянно може да избухне и да накаже някоя изморена отбрана.
 Снимка 648410
Източник:

ЦСКА заставам добре на терена до аления картон на Юга, който малко разконцентрира играчите и единствено две минути по-късно " армейците " позволиха попадение след корнер. А в този миг още не беше изпълнена и промяната, която да запълни дупката в центъра на терена.

През второто полувреме всички футболисти бяха заменени, като се изключи Шакич, който зае място на десния бек. Централна двойка бранители излязоха Кох и Кордоба, а на левия бек - Сейни Санянг. Марселино застана на мястото на Юга, вляво Хайнц, вдясно Чорбаджийски и Линдсет като типична 10-ка зад новата двойка нападатели - Илиан Антонов и Майкъл Естрада.
 Снимка 648407
Източник:

Още при започване на втората част Димитър Евтимов извърши нарушаване в наказателното поле и поляците означиха втори гол от дузпа. Въпреки това, второто полувреме ЦСКА изглеждаше много по-остър в нахлуване. И Естрада, и Антонов много постоянно тормозеха отбраната на Корона, пресираха, стреляха към вратата, отваряха пространства за нахлуващия Линдсет и комбинираха добре със съотборниците си от халфовата линия. 

Антонов още веднъж се включи с голямо предпочитание, понрави се с някои отигравания, само че имаше и малко брак в дейностите му. На моменти наподобява леко пренавит, само че несъмнено считам, че заслужава да остане в първия тим. Дано грабне шанса си и успее да убеди треньорите, че може да се разчита на него.
 Снимка 648403
Източник:

Като се включат Каранга и Фаетон, може да се каже, че ЦСКА разполага с нужната мощност и вариативност в офанзивата си. Единствените две позиции, където " армейците " се лутат, търсят разновидности и сменят позиции, са местата на двата бека. Вион и Турицов наподобяват безалтернативни на този стадий и в случай че някой от двамата се контузи, или е осъден, единствено Шакич ще запълва дупките. Санянг по този начин и не съумява да убеди, че е подготвен да захапе титулярното място на левия бек.
 Снимка 648404
Източник:

На десния бек пък за малко беше пробван и Браян Кордоба, откакто Матей се завърна в игра след шест-месечно неявяване. Но колумбиецът игра прекомерно малко в тази зона и не успяхме да добием визия дали може да се оправи там.

Има съвсем цялостен месец до подновяването на шампионата и ЦСКА наподобява съвсем окомплектован, само че има и още върху какво да се работи и мисли. Убеден съм, че в идващите контроли " алените " ще наподобяват много по-свежи и ще покажат едно друго лице. Конкуренцията на съвсем всички позиции е огромна и точно в контролите би трябвало се тестват всевъзможни вариации, които да избистрят титулярния състав.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР