ЦСКА и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в столичното дерби

...
ЦСКА и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в столичното дерби
Коментари Харесай

Локомотив Сф изпусна победата срещу вял ЦСКА

ЦСКА и Локомотив (София) приключиха наедно 1:1 в столичното дерби посред им, което даде старт на тяхната акция напролет.
" Железничарите " изиграха доста мощен мач и изцяло справедливо сграбчиха точката на " Васил Левски ".

ЦСКА стартира срещата по-агресивно, само че без да доближава до чисти положения. В първите секунди центриране на Иван Турицов бе пресечно. В 4-ата минута Александър Любенов бе неоснователен при върната топка, само че " армейците " не съумяха да се възползват.

Три минути по-късно Симеон Славчев пусна елегантно извеждащо подаване към Димитър Митков. Нападателят остана очи в очи с Густаво Бусато, само че стражът на " алените " излезе и избави топката в ъглов удар.

В 15-ата минута Октавио даде страховит извеждащ пас на Симеон Славчев, който се озова на върха на нападението. Бившият полузащитник на Левски остана самичък против Бусато, който бе напуснал голлинията си и го трансферира по доста грациозен метод за 1:0.

ЦСКА натисна и съумя да изравни доста бързо. " Червените " с разписаха по доста подобен метод. Амос Юга пусна дълъг въздушен пас към Георги Йомов, а той се възползва от неразчетено излизане на Любенов и го трансферира за 1:1.

В 36-ата минута Иван Турицов измъкна топката до ъгловото знаменце, след което комбинира с Георги Йомов, който проби отдясно, навлезе в наказателното поле, откри си пространство за удар, само че прати топката право в ръцете на Любенов.

В 44-ата минута Яник Вилдсхут проби по лявото крило, след което последваха няколко поадавания сред футболистите на ЦСКА пред наказателното поле на Локомотив. Топката доближи до Жеферсон стреля от надалеч, само че топката мина настрана от вратата.

Първата по-добра опция през втората част се откри пред ЦСКА. В 52-ата минута Жорди Кайседо изведе по доста добър метод Георги Йомов, който навлезе в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл, само че Любенов съумя да се оправи и мазета топката в корнер. Три по-късно Димитър Митков получи топката в наказателното поле и с тил към вратата съумя да я резервира сред двама противникови бранители. Нападателят върна към Вирджил Пинсон, който стреля рисково от границата на наказателното поле, като кълбото профуча на сантиметри над вратата на Бусато, който нямаше да има късмет да се намеси при прецизен удар.

Няколко секунди по-късно Вирджил Пинсон пое топката в наказателното поле след хубаво подаване на Селсо Рапосо, отстрани двама " червени " бранители и остана на идеална позиция, само че ударът му бе неакуратен и равенството се резервира.

Локомотив продължи да натиска, като доближи до най-чистото си състояние през втората част в 68-ата минута. Тогава Симеон Славчев получи доста положително центриране отдясно. Полузащитникът съумя да натисне добре топката и да я насочи към вратата на ЦСКА, само че Густаво Бусато съумя да я избие в гредата.

В 86-ата минута на мача Бисмарк Чарлс получи подаване по лявото крило и опита да пробие, само че бе цинично спрян от Селсо Рапосо. Бранителят на " железничарите " получи жълт картон, който бе втори за него и надлежно бе изпъден.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР