ЦСКА 1948 разпространи чрез сайта си отворено писмо до министър-председателя

...
ЦСКА 1948 разпространи чрез сайта си отворено писмо до министър-председателя
Коментари Харесай

Цветомир Найденов с кърваво писмо до премиера: Гришата открадна Българска Армия

ЦСКА 1948 популяризира посредством уеб страницата си отворено писмо до министър-председателя Кирил Петков. То е адресирано и до спортния министър Радостин Василев. Отправят се въпроси, на които се желае отговори, като най-засегнат е ЦСКА на Гриша Ганчев.

Клубът с главен спонсор Цветомир Найденов нападна остро отбора от Борисовата градина поради стадион " Българска войска ". " Прехвърлянето без търг и конкурс на държавни парцели под контрола на политически обвързани предприемачи е извънредно неправилно и основава чувство за корупция ", сигнализира ЦСКА 1948.

Ето цялостния текст на писмото на ЦСКА 1948:

" Уважаеми господин Петков,

Обръщаме се към Вас с искане за инспекция на подозрения за нарушение на публичния интерес при предписание с държавни спортни парцели. Вярваме, че това е опция да отбраните с каузи мотото на Вашето държавно управление - „ нулева приемливост към корупцията “.

От седмици се разисква тематиката за прекачване на държавни парцели от страна на Министерство на младежта и спорта (ММС) в смесено сдружение с частно присъединяване.

От обществени изявления на участници в договарянията се схваща, че ММС има намерение да апортира държавни парцели в смесено сдружение. Тоест, страната има намерение да трансферира без търг и конкурс обществена благосъстоятелност в ръцете на лица, ноторно известни със своите политически връзки. Напълно в духа на ощетяващи публичния интерес покупко-продажби като тези за Пловдивския панаир и къпалнята „ Мария Луиза “ в София.

Прехвърлянето без търг и конкурс на държавни парцели под контрола на политически обвързани предприемачи е извънредно неправилно и основава чувство за корупция. Още повече, когато тези частни лица имат дълга история на облагодетелстване с обществени запаси, в това число с асимилиране на активите на банкрутиралата Корпоративна Търговска Банка (КТБ) и в съмнителни публични поръчки.

Молбата ни е да възложите институционална инспекция на следните въпроси и да обявите обществено резултатите, преди ръководеното от Вас държавно управление да вземе решение за провеждането на непрозрачна и неконкурентна процедура по апорт на държавни парцели:

1. Кой, от по кое време и с помощта на какви контракти управлява държавните парцели, които се допуска да бъдат трансферирани от страната на частен притежател?

Насочваме Вашето внимание към скандалните нарушавания в Закона за държавната благосъстоятелност при сключването на контракт за наем сред ММС и ПФК ЦСКА-София АД през 2016 година

Също по този начин Ви призоваваме да се запознаете и със скандално нагласения „ конкурс “ от есента на 2017 година, при който държавни чиновници заложиха неуместни параметри, фаворизиращи един съответен участник (ПФК ЦСКА-София АД) и дисквалифициращи всички останали.

2. В какъв размер са финансовите отговорности отстрана на частния ползвател на държавните парцели (ПФК ЦСКА-София АД), от кой момент се натрупат и каква част от тях са дължими, само че неплатени наеми към държавни предприятия?

Вярваме, че българските данъкоплатци следва да получат отговор на този въпрос, както и да бъдат осведомени какво са подхванали държавните чиновници – в това число и министърът на младежта и спорта - с цел да защитят публичния интерес и да изискат по правосъден път дължимите суми?

Вече входирахме писмо до ММС с запитване дали дава отговор на истината изнесената информация от служебния министър Кузманов, че частният наемател не е заплащал дължимия наем и е натрупал дълг към страната в размер на близо 4 млн. лв.. Ако по някакъв метод тези задължения бъдат опростени, то следва ли да разбираме, че всяко сдружение, ръководещо състезателен клуб в България, може да употребява държавни парцели без да заплаща наем? Или това е възможно единствено за една единствена компания?

3. Евентуалното създаване на нов стадион в Борисовата градина в София ще наложи съществено нарастване на капитала, с цел да се финансират разноските по строителство. Държавата ще взе участие ли в нарастването на капитала на взаимното сдружение или ще понижи каузи си в смесеното сдружение за сметка на частния сътрудник?

В случай, че не взе участие в нарастването на капитала и остане в позиция на миноритарен сътрудник, по какъв начин страната ще упражнява надзор върху сдружението и парцелите?

Каква е гаранцията, че лицата, контролиращи смесената компания след нарастване на капитала, няма да трансформират проектите си и да се откажат от създаване на спортно оборудване, само че все пак ще запазят благосъстоятелност и надзор върху някогашните държавни парцели?

Кой ще носи отговорност за следващата „ скрита приватизация “ на обществени парцели от частни субекти по порочния модел на Пловдивския Панаир и къпалнята „ Мария Луиза “?

4. Анализиран ли е рискът отговорностите на ПФК ЦСКА-София АД да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното сдружение, в случай, че стане част от капитала на новото сдружение посредством апорт?

Както е видно от годишните финансови доклади (ГФО) на сдружението ЦСКА-София АД, то има устойчиви загуби в последните пет години, както и задължения в размер на десетки милиони лв. към свързани лица (тоест, към притежателите на сдружението и свързани с тях компании).

Възможно ли е ММС да повтори прецедентът със стадион „ Лазур “ и един държавен стадион да попадне в частни ръце, при което да послужи за погасяване на отговорности към кредитори? Как е предпазен ползата на страната, която в тази ситуация е принципал в Сердика спортни парцели ЕАД?

5. Съществува ли връзка сред лицата, контролиращи юридическото лице ПФК ЦСКА-София АД и сдружението „ Ловеч-Спорт 96 “ АД, в което по сходна скица община Ловеч е апортирала свои парцели?

За българските данъкоплатци е значимо да получат надеждна информация по отношение на изгодите и негативите за общината и жителите в Ловеч от това, че общинска благосъстоятелност е апортирана в следена от частен интерес компания. Информацията, с която разполагаме от обществени изяви на общински съветници е, че „ Ловеч Спорт 96 “ се разпорежда с парцелите и осъществя доходи от тях, само че сдружението години наред афишира счетоводна загуба, заради което общината не получава дял против своя дял в компанията от 49%.

Уважаеми господин Петков,

Привържениците на спорта и всички български данъкоплатци чакат Вашето държавно управление да покаже „ нулева приемливост към корупцията “! Това включва уверено преустановяване на нагласените състезания и безконтролните покупко-продажби за прекачване на обществена благосъстоятелност в частна изгода.

Очакваме да разпоредите инспекция и да оповестите обществено резултатите от нея. Вярваме, че вложенията в създаване на спортни уреди са значими, само че не следва да се третират по друг метод от вложенията в друга обществена инфраструктура върху държавни парцели и следва да се осъществят след осъществяване на спортна процедура.

С почитание,

Сдружение „ ФК ЦСКА 1948 “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР