ЦСКА 1948 и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в интригуващ мач

...
ЦСКА 1948 и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в интригуващ мач
Коментари Харесай

Лудогорец с грешна стъпка в Бистрица, ЦСКА с точка аванс в борбата за титлата

ЦСКА 1948 и Лудогорец приключиха наедно 2:2 в завладяващ мач от първата шестица на родновото състезание. На стадион " Витоша " първенците сбъркаха в битката за купата и сдадоха първото място в класирането, на което към този момент е ЦСКА, с точка пред разградчани.


В повтаряне на финала от шампионата за Купата на България, извоюван от " зелените " с 3:1, възпитаниците на Ивайло Петев започнаха по-активно на тежкия терен в Бистрица и Кайо Видал на два пъти опитва мерника си, само че неопределено. Капитанът Кирил Десподов също опита шанса си, само че и той не откри задачата. От другата страна " армейците ", водени от новия старши треньор Атанас Рибарски, заменил на поста уволнения Тодор Янчев, рядко поглеждаха към вратата на Серджио Падт, само че изпълнител номер 1 на шампионата Ивайло Чочев имаше добра опция да открие, само че не съумя да стреля към вратата на Лудогорец след центриране на Георги Русев.

Втората част бе извънредно оспорвана и изпълнена с голове и конспирация до самия край. Гостите поведоха още в 46-та минута след попадение на Спас Делев, който получи пас в кулоар от Мануел Шоу и преодоля стража и капитан на " алените " Даниел Наумов. ЦСКА 1948 сподели реакция и възвърне паритета посредством Педриньо, който се възползва от отклонена от Русев топка, с цел да се оправи с Падт за 1:1. Малко по-късно обаче домакините инкасираха втори гол, еднакъв на първия. Петев и компания още веднъж откриха свободно пространство и този път Десподов промуши топката под плонжа на излезлия Наумов, който се контузи при обстановката и бе сменен наложително от Генадий Ганев. Разградчани понамалиха оборотите и бяха осъдени в 86-та минута, когато Чочев откри по прелестен метод топката с левия си крайник за 2:2. До края Якуб Пьотровски стреля с глава право в ръцете на Ганев, а ЦСКА 1948 можеше да стигне и до цялостен поврат, само че влезлият от пейката Радослав Кирилов стреля неопределено от преференциална позиция.

Така Лудогорец не съумя да победи противника и в третия дуел за състезание, завършвайки за трети път наедно против " армейците ". Грешната стъпка на първенците значи, че те към този момент не държат ориста в ръцете си в борбата за купата с ЦСКА - тимът бе преместен от върха, като изостава на точка от " алените ", два кръга преди края. ЦСКА 1948 продължава битката с Левски за третото място, като са на точка пред " сините ". В идващия кръг столичани, за които Атанас Рибарски дебютира отпред на отбора, гостуват на ЦСКА, до момента в който Лудогорец няма право на нова пречка при семейството си на Левски в Разград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР