ЦРУ предупреди за опасност от война между Иран и Израел

...
ЦРУ предупреди за опасност от война между Иран и Израел
Коментари Харесай

Vox News: ЦРУ предупреди за опасност от война между Иран и Израел

Централно разузнавателно управление на САЩ предизвести за заплаха от война сред Иран и Израел. Унищожаването на иранското консулство в Сирия, което умъртви десетки високопоставени ирански чиновници и генерали, рискува да прерасне в огромна война в района. Американското Централно разузнавателно управление на САЩ предизвести, че до 48 часа Иран може да стартира военна интервенция против Израел.

„ Преди това високопоставени чиновници на Иран обявиха, че страната им към този момент има цялостното право да отговори на нападението на Израел против тяхното консулство “, написа изданието, базирайки се на медии в Близкия изток.

Ливанският панарабски сателитен новинарски канал Al Mayadeen заяви, че Техеран възнамерява комбинирана офанзива с „ дъжд “ от дронове и ракети, изстреляни от неговите бази по стратегически цели в Израел.

„ С Божията помощ ще накараме ционистите да се разкаят за закононарушението, обвързвано с нападението против иранското консулство в Дамаск “, написа той.

Ескалация сред Израел и Иран

В понеделник, 1 април, Израел нанесе ракетен удар по столицата на Сирия Дамаск. В резултат на офанзивата постройката на иранското консулство е изцяло разрушена. Един от убитите при офанзивата е старши пълководец на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война Мохамад Реза Захеди.

След случая израелските отбранителни сили (IDF) оповестиха повикване за резервисти за подсилване на системата за противовъздушна защита.

Това не е първият път, когато ИД нанася удари по Сирия. Така през декември израелската войска ликвидира старшия консултант на Революционната армия на Иран Сайед Рази Мусави.

Източник – Vox News /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР