Цивилен служител от военновъздушните сили на САЩ беше задържан по

...
Цивилен служител от военновъздушните сили на САЩ беше задържан по
Коментари Харесай

Служител на ВВС на САЩ разкрил секретна информация за войната в Украйна в сайт за запознанства

Цивилен чиновник от военновъздушните сили на Съединени американски щати беше арестуван по обвиняване в откриване на секретна информация за войната на Русия с Украйна в онлайн платформа за запознанства. Това оповестява Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

63-годишният Дейвид Слейтър беше арестуван на 2 март. Работил е в стратегическото командване на американската войска във военновъздушната база Offutt в Небраска. От август 2021 година до април 2022 година Слейтър е имал достъп до класифицирана информация.
Според Министерството на правораздаването Слейтър умишлено и нелегално е предал класифицирана информация за националната защита, която може да бъде употребена, с цел да навреди на Съединените щати или да облагодетелства непозната страна.
Прокурорите настояват, че сред февруари и април 2022 година Слейтър е участвал на брифинги за войната на Русия с Украйна и макар че е подписал документи, обещаващи конфиденциалност, е споделил детайлности за военните цели и благоприятни условия на Русия.
Получателят на данните е бил консуматор на онлайн платформа за запознанства, записана под името на жена, живееща в Украйна. Потребителят, който не е разпознат, постоянно е желал от Слейтър да изпрати поверителна информация и го е наричал в известията си „ осведомител за загадка обич “, се споделя в обвинителния акт.
Първото правосъдно съвещание по делото на Слейтър ще се състои във вторник, 5 март. Обвиняемият е изправен пред до 10 години затвор и санкция до 250 000 $ за всяко обвиняване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР