Цинкът и магнезият са сред основните минерали, от които тялото

...
Цинкът и магнезият са сред основните минерали, от които тялото
Коментари Харесай

Цинк и магнезий – два от незаменимите минерала

Цинкът и магнезият са измежду главните минерали, от които тялото ни се нуждае, с цел да действа вярно. Не всички хора обаче съумяват да си набират нужното количество цинк и магнезий с храната. В тези случаи приемането на добавки може да се окаже належащо. Добра концепция ли е обаче да съчетавате цинк и магнезий дружно?

Ако желаете да бъдете здрави, сигурно би трябвало да си осигурявате многообразие и задоволително количество от главните хранителни субстанции. Сред най-важните минерали, нужни на организма ежедневно, са цинкът и магнезият. Когато приказваме за банкет на цинк и магнезий под формата на хранителна добавка, в действителност може да бъде потребно да взимате двата минерала по едно и също време.
Защо се нуждаем от цинк?
Цинкът има доста изгоди за здравето – той е значим за кожата, има противовъзпалително деяние и поддържа здравето на очите. Освен това цинкът има голяма роля във връзка с имунитета. Този минерал е жизненоважен за производството на имунни кафези като неутрофили, макрофаги, В-клетки и Т-клетки. Ако смятате, че не приемате задоволително количество цинк посредством храната, може да обогатите тялото си с подобаващата добавка.

Защо се нуждаем от магнезий?
Магнезият взе участие допълнително от 600 химични реакции в организма. И тъкмо както цинка, магнезият е извънредно значим за цялостното здраве. Способността на нервите да предават сигнали в цялата нервна система (мозък, гръбначен мозък и други) зависи от магнезия. Регулирането на кръвното налягане и сърдечната периодичност непосредствено включва този минерал. Магнезият е нужен даже за производството на ДНК, РНК и протеини. Също по този начин той подкрепя съня, тъй като контролира циркадния темп и взе участие в производството на гама-аминомаслена киселина (невротрансмитер, насърчаващ релаксацията). Ако имате недостиг на магнезий в организма, приемът на добавка може да ви помогне.

 Добави изложение

Защо е добре да приемете цинк и магнезий дружно?
Всички хранителни субстанции взаимодействат между тях по някакъв метод. Те могат да „ работят дружно “, засилвайки усвояването, или в някои случаи могат да си пречат. Приемът на цинк и магнезий дружно е потребен, стига и двата минерала да са в подобаващите дози. От каква доза се нуждаете, зависи напълно от вашия организъм. Преди да започнете приема на избрана хранителна добавка, е добре да си извършите кръвни проучвания и да обсъдите резултатите със своя доктор.

Изследвания демонстрират, че приемът на прекалено много цинк (около и над 50 мг на ден) може да понижи количеството на магнезий, което тялото усвоява и по този метод да повлияе отрицателно на магнезивия баланс.

Смята се, че нужното количество цинк дневно е 8 мг за дамите и 11 мг за мъжете. Ежедневните потребности от магнезий са сред 310 и 320 мг за дамите и сред 400 и 420 мг за мъжете.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР