Циментовият завод на Холсим в Бели извор е в Топ

...
Циментовият завод на Холсим в Бели извор е в Топ
Коментари Харесай

Холсим България променя външния облик на своя бранд, за да съответства на ориентацията на компанията към зелено строителство

Циментовият цех на Холсим в Бели извор е в Топ 5 на заводите от компанията в цялостен святпо приложимост на различни горива и първични материали и спестовност на въглеродни излъчвания

Компанията непрекъснаторазвива и обогатява портфолиото си от зелени артикули и решения за българския пазар

„ Холсим България “променя образната си еднаквост като естествена стъпка в одобряване на лидерската позиция на компанията в международен проект по обезпечаване на все по-екологични артикули и цялостни устойчиви решения за строителния отрасъл.Дружеството в България се причислява към процеса по смяна на логото, цветовете и цялостния образен образ на Групата „ Холсим “, от която е част. Новото лого е съвременно, свежо, открояващо се и ориентирано към бъдещето.То е основано на знака за безконечност и символизира уговорката на „ Холсим към зелената промяна на строителството.

„ Бързите темпове на развиване и провокациите на актуалния свят постановат потребността от новаторски и устойчиви решения в строителството. Такива, които ще дадат опция да се строи повече, само че по-умно - с по-малко естествени запаси, с по-ниски въглеродни излъчвания и с по-висока енергийна успеваемост на издигнатите здания “,коментира Росен Папазов, Изпълнителен шеф на „ Холсим България “. Според него трансформацията на строителната промишленост по цялата верига - от суровините до крайния артикул - е ключът към реализиране на действителната смяна. Тя е допустима в случай че от една страна се поддържа зелено произвеждане - щадящо за климата и околната среда, а от друга се основават артикули, които вършат строителството стабилно, екоориентирано и отговорно, с мисъл за бъдещето на планетата. Такива, да вземем за пример, са еко сериите нисковъглероден бетон ECOPact и нисковъглероден цимент – ECOPlanet на „ Холсим “, които се утвърждават като желания избор за строители и вложители с интерес към новаторските и устойчиви решения.

„ Благодарение на дейните ни стъпки и достижения в посока декарбонизация на нашите процеси и артикули - от оползотворяването на екологични горива и първични материали, през преработването на строителни материали до все по-богатото ни портфолио от нисковъглеродни артикули - нашите клиенти и обществото като цяло от ден на ден разпознават „ Холсим България “ като водещ снабдител на зелени решения за българския пазар “,споделя Росен Папазов. Това е и мотивацията на компанията за образна промяна, която да отговори на новата ѝ роля на зелен водач в строителния отрасъл.

Групата „ Холсим “ е един от най-големите производители в бранша на строителните материали в света. Холдингът е и първият циментов колос, който в световен проект пое ангажимент до 2050-та година да намали чистите си въглеродни излъчвания до нула. Също първи подписа и „ Бизнес упоритост за 1,5°C " – самодейност на Глобалния контракт на Организация на обединените нации за ограничение на световното стопляне в границите на не повече от 1,5°C.

„ Холсим България “ АД извършва уговорките на Групата за нулеви чисти въглеродни излъчвания и дава сериозен принос за тяхното реализиране. По основни критерии за успеваемост и резистентност, като да вземем за пример усъвършенстване на енергийните разноски и повишение на относителния дял на влаганите различни горива и материали, циментовият цех на „ Холсим България “ в Бели извор се подрежда в челните редици на заводите от Групата в международен мащаб.

Постигнатото равнище на термично заменяне, или покриване на енергийните потребности с различни източници, доближава до невижданото за България равнище от 90%.

Благодарение на възходящите размери различни горива и първични материали, влагани в производството на цимент и циментови артикули и все по-големия дял на зелените артикули в портфолиото на компанията, от ден на ден се редуцира количеството на отделяните СО2 излъчвания, свързани с производството на цимент, като за 2023 година се чака непостиганата до момента спестовност от над 100 000 т. CO2 годишно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР