ЦИК вече работи по сигнали за незаконна агитация на членове

...
ЦИК вече работи по сигнали за незаконна агитация на членове
Коментари Харесай

Хубаво, дадоха Руди Гела на ЦИК! А БСП кога? Вижте наглостта на ниновите хора в Пловдив

ЦИК към този момент работи по сигнали за противозаконна пропаганда на членове на районната изборна администрация в интерес на лидера на Политическа партия в Плевен и някогашен състезателен министър Радостин Василев. От дни локалните пищят, отпред с членовете на ИТН на Слави Трифонов, че един от секретарите на РИК в 15-и МИР на име Александър Станев упражнява предизборна агитация за Руди Гела. Оказва се обаче, че сходен сюжет, за който ЦИК очевидно към момента не е сезирана, се разиграва и в редиците на Българска социалистическа партия.  
Справка на Lupa.bg разкрива, че секретарката на районната комисия в Пловдив-град – върлата ниновистка Минка Сърнешка не просто пропагандира за лидера на алените там Иван Петков-Бебето, само че и сама се хвали с снимки с Корнелия Нинова. Явно председателката на Столетницата не се тормози от възможната глоба, която в някогашния Партиен дом може да наложат на лоялната й секретарка в РИК-а.
Напомняме обаче, че като членове на комисиите, въпросните секретари получават бюджетна прехрана и са длъжни да работят за вота на 2 април (а и освен – б.р.) като равноотдалечени от всички претенденти за власт, без значение чия партия самите те съставляват и следва да се управляват само от написаните правила по Изборния кодекс.
Само преди броени дни Сърнешка си разрешава, освен това в обществен пост, да пропагандира в обществената мрежа фейсбук от своя профил за Бебето, назначен и одобрен от Нинова за отличник на листата в Пловдив-град:
„ Той е млад, честен и просветен човек. Доказал се във времето като заслужен бранител на жителите на Пловдив. Като народен представител не позволи продажбата на пловдивския панаир (запазваме истинския правопис – б.р.). Затова заслужава на 2 април да го подкрепим с номер… “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР