ЦИК (Централната избирателна комисия) отказа да регистрира кандидатурата ми за

...
ЦИК (Централната избирателна комисия) отказа да регистрира кандидатурата ми за
Коментари Харесай

Кремъл отстрани Борис Надеждин от президентските избори

" ЦИК (Централната изборна комисия) отхвърли да записва кандидатурата ми за поста президент на Руската федерация “, написа в обществените мрежи Борис Надеждин, който е прочут с рецензиите си против войната на Путин в Украйна.

На 8 февруари ЦИК заяви, че е разкрила " нередности " в над 9000 от общо над 100 000 подписа в поддръжка на Надеждин -това число е три пъти по-голямо от допустимите 5% неточности, съобщи Агенция Франс Прес.

Миналата седмица заместник-председателят на ЦИК Николай Булаев съобщи, че е разкрил 11 " мъртви души " измежду повече от 100 000 подписа в поддръжка на Надеждин.

Надеждин води акция, проведена в последния миг, с цел да бъде включен в бюлетината за изборите - хиляди руснаци стояха с часове на студа, с цел да сложат подписа си в негова поддръжка.

В предизборния си манифест той съобщи, че Путин е направил съдбовна неточност, като е почнал войната в Украйна.

" Путин вижда света от предишното и завлича Русия в предишното ", споделя критикът на Кремъл.

Надеждин съобщи, че ще оспори решението на комисията пред висшия съд на страната.

" Не съм склонен с решението на ЦИК. Участието в президентските избори през 2024 година е най-важното политическо решение в живота ми. " - означи той.

Никой не очакваше, че 60-годишният Надеждин ще завоюва, даже и да му бъде разрешено да взе участие, поради цялостното владичество и надзор на Путин върху страната. Но акцията му притегли вниманието на хората поради откритото му опълчване на войната против Украйна.

Много поддръжници признаха, че макар че в предишното той е имал връзки с държавното управление, те не са имали различен претендент, който да изрази недоволството им от войната.

Той получи поддръжка и от съдружниците на Алексей Навални, множеството от които бяха изпратени в пандиза или прогонени от Русия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР