Уважаеми колеги, Грижа за хората във всички региони и край

...
Уважаеми колеги, Грижа за хората във всички региони и край
Коментари Харесай

Петков и Денков от Турция: Най-бедното население в България е управлявано от най-богатите олигарси и това трябва да спре

Уважаеми сътрудници, Грижа за хората във всички райони и завършек на икономическата взаимозависимост, подклаждана десетилетия на етнически принцип от хората, които си приписват монопол върху грижата за българските турци – това беше главното обръщение от диалозите на Кирил Петков и Николай Денков в Турция. Те организираха поредност от срещи с българските общности в Бурса и Истанбул, признати бяха от кмета на Истанбул Екрем Имамоглу и на Бурса - Мустафа Бозбей и разговаряха с управлението на Асоциацията за просвета и взаимност на балканските емигранти, с „ Бултюрк “ и с " Бал-Гьоч ".

ПП-ДБ има ясна визия за развиване на всички райони – с цел да могат всички в България да имат късмет да живеят добре. Никой не може да е благополучен, без значение от етническия си генезис – турски, арменски, ромски или български, в случай че има ниски приходи, в случай че в страната има корупция и тя не се движи в вярната посока. Всички би трябвало да могат да се развиват стопански и да забогатяват.

Петков и Денков обърнаха внимание и на тревожния завой, който Движение за права и свободи направи в последната година: “Проблемът, който виждаме с Движение за права и свободи не е в етническия генезис на индивида отпред на партията. Въпросът е, че хората в Движение за права и свободи, обвързани с мафията, с които ние се борим и поради които влязохме в политиката, за жалост се появяват отпред, ” посочи Николай Денков и добави:

“Това не е предизборно обръщение, това е същински проблем за развиването на България. Вие знаете, че Пеевски е глобен за корупция по американското и по законодателството на Англия и това няма по какъв начин да бъде заметено под килима. ”

Правителствената стратегия на кабинета Денков за първи път дава средства на всички общини в България без значение от цвета на кмета. Тя е структурирана по този начин, че общините, които са по-назад стопански да могат да наваксат и да вървят напред. София, да вземем за пример, получава 100 млн. лв., а за Шумен, с дванайсет пъти по-малобройно население – са отделени 50 млн. За област Кърджали са заделени над 85 млн. лева тази година, при по-малко от 1 милион инвестиция в интервала сред 2017 и 2021. По сходен метод от ПП-ДБ насочват вложителите и ги съфинансират - с цел да може всеки район да се развива.

 05_06_24_petkov_denkov_tur_1.jpg
Политиката на ПП-ДБ за заслужено систематизиране на богатствата е и на равнище човешки права и вероизповедания – увеличени бяха средствата за вероизповеданията с 20% тази година и те бяха разпределени заслужено, с цел да не се усеща никой подценен. Бившият министър председател призна: “Има още неща, които могат и би трябвало да се създадат и тази поредност от срещи е точно по тази причина – с цел да ви чуем, да влезем в дълбочина и да можем дружно да намерим решение за проблемите. “
Лидерите на ПП-ДБ показаха главната цел на ПП-ДБ – да подкрепи хора в стопански проект, с цел да имат те самостоятелност. Кирил Петков съобщи ясно пред българските турци: “Има партии които целят това - да държат хората небогати и подвластни. Ние желаеме да им помогнем да си върнат възприятието за независимост и сами да вземат решение какво е най-добре за тях. Единствените, които могат да построят естествени европейски институции, са самите хора. Всички дружно да решим по какъв начин да вдигнем и да си вземем властта в нашите ръце. Всички би трябвало да имат опцията да избират хората, които в действителност ще се погрижат за тях. ”

“Няма избавител, 30 години чакаме избавление. Всеки от нас би трябвало да намерения какво може да направи, тъй че да има просперираща България. Не е обикновено най-бедното население в България да бъде ръководено от най-богатите олигарси. ”

Кирил Петков добави, че това, за което ПП-ДБ се бори, е да предотврати потреблението на хората от избрана партия, да спрат да употребяват политическата си активност за личните си ползи, вместо да оказват помощ на хората.

Петков и Денков организираха и среща с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу, след която дадоха поръчка за дълготрайна взаимна работа.

“Имамоглу съобщи, че връзките с България са извънредно значими за тях, ” показа Кирил Петков след срещата. “Той изрази убеденост, че развиването на партията има извънредно значима роля за демокрацията в България и че демокрацията в България ще победи. По думите му българската общественост в Турция може да направи вярното решение и да способства за демократичното развиване на България. Той означи, че знае - партията ни има безконечен капацитет. ”

Денков и Петков означиха и сполучливото съдействие сред България и Турция по време на тяхното ръководство. Най-явните детайли от него са: отбраната на границата сред България и Турция, в това число и Капитан Андреево, обезпечаването на зъзнения кулоар и на корабите, които би трябвало да изчистят мините.

Денков разкри, че кметът на Истанбул е споделил, че София има доста особено място за тях и е изтъкнал, че към този момент има отлични връзки с кмета на София Васил Терзиев. В резултат на срещата беше маркиран и прогрес по включване на Община Варна в влиятелната мрежа на балканските градове - B40.

 2024-06-09_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР