ЦИК правилно взе решение . Toва заяви бившият председател на

...
ЦИК правилно взе решение . Toва заяви бившият председател на
Коментари Харесай

ЦИК правилно решила да не регистрира двете ДПС-та, но кое има повече права?

ЦИК вярно взе решение . Toва съобщи някогашният ръководител на Избирателната комисия Александър Андреев в студиото на БТВ.

По думите му обикновено е в предварителните парламентарни избори, само че би трябвало да се види по какъв начин ЦИК ще взима решения за следващи дейности . " В работата на ЦИК в интервала, в който бях ръководител, постоянно сме се управлявали по тази причина, което ЦИК би трябвало да вземе решение въз основа на закона. В работата сме се стремели да се разграничим от органи, които могат да ни разпореждат поръчки, с цел да можем да ги изпълняваме ", изясни той.

Според Андреев ЦИК би трябвало да вземе оттук насетне сложни решения, които няма да удовлетворят нито една партия вследствие на проблема с Движение за права и свободи. ЦИК е орган, който реализира охранително произвеждане и работи въз основа на съответните документи. ЦИК не може да навлезе в границите на един или различен спор, друг от нейната подготвеност, обясни Андреев какви са пълномощията на изборната администрация.
 Съдът приема тъжби против решения на ЦИК и в почивните дни тази седмица
Съдът приема тъжби против решения на ЦИК и в почивните дни тази седмица

Създадена е организация за бързо разглеждане на делата от ВАС

Председателят на Обществения съвет към ЦИК Ива Лазарова добави, ЦИК е сложена пред комплицирана обстановка - да покажат, че могат да работят в интерес на гласоподавателите. Изборната администрация е сложена от и Движение за права и свободи, пред вътрешнополитически битки, които ЦИК няма по какъв начин да планува в своята работа, изясни Лазарова.

Според нея въпросът е по какъв начин ЦИК ще се ориентира коя от двете обединения на Движение за права и свободи е достоверната партия и кой има повече права . Предстои да се види дали някоя от двете фракции ще стигне до Върховния административен съд (ВАС) и в случай че се стигне до сезиране на съда, би трябвало да се изчака неговото решение, което ще бъде дефинитивно, уточни Лазарова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР