ЦИК отказа да регистрира бившия кмет на столичния район Младост

...
ЦИК отказа да регистрира бившия кмет на столичния район Младост
Коментари Харесай

ЦИК отказа регистрацията на Десислава Иванчева за местните избори

ЦИК отхвърли да записва някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева като претендент кмет на София в идните избори на 27 октомври 2019 година Иванчева бе препоръчана от Политическа партия " Християндемократическа партия на България ". Решението на ЦИК е оповестено в 02:40 часа тази нощ.
Мотивът на членовете на Централната изборна комисия е, че предлагането е импортирано в Общинска изборна комисия (ОИК) в Столична община отвън законоустановения период по чл.414, ал.3 от ИК.
" След 17.00 часа на 24.09.2019 год. в ОИК-СО няма постъпили други оферти за регистрация на кандидатски листи, с изключение на от Политическа партия " Християндемократическа партия на България ", заради което комисията смята, не следва да толерира неспазването на преклузивните периоди по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния развой следва да бъдат равнопоставени и третирани еднообразно ", аргументират се от ЦИК.
От ЦИК цитират Изборния кодекс, съгласно който регистрирането на кандидатските листи в общинските изборни комисии става не по-късно от 32 дни преди изборния ден.
Началните и крайните дати и часове за банкет на документите са избрани от ОИК - от 09.00 на 17 септемрви 2019 год. и 17:00 ч. на 24 септември 2019 година Решенията на ОИК -СО не са обжалвани и са влезнали в законна мощ.
Освен закъснялото внасяне на документите от ЦИК акцентират и втори претекст да не одобряват документите на Иванчева - показан електронен притежател, който не подхожда на признатия.
Решението на ОИК предстои на оборване в тридневен период пред ЦИК.
Припомняме, Иванчева се яви и на евроизборите. Тогава тя разгласи, че резултатът им е " огромен пестник за огромните партии ".
Бившият кмет на " Младост " Десислава Иванчева беше наказана на 20 години затвор, нейната заместничка Биляна Петрова - на 15 години затвор, и предходният кмет на същия регион - Петко Дюлгеров - на 12 години затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР