ЦИК организира още 3 пробни гласувания за граждани тази неделя

...
ЦИК организира още 3 пробни гласувания за граждани тази неделя
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦИК организира още 3 пробни гласувания за граждани в София

ЦИК провежда още 3 пробни гласувания за жители тази неделя - 6 юни. Те ще са в регионите Люлин, Триадица и Подуене и ще продължат 3 часа. Това заяви представителят на ЦИК Росица Матева.

Гледайте онлайн тук:



Резултатите от извършените досега пробни гласувания с машини демонстрира, че значителен фактор за времето за гласоподаване е дали жителят е записал машинно вота си на изборите на 4 април, изясни Цветозар Томов от ЦИК.

За 54 секунди гласоподават тези, които към този момент имат опит с машините от 4 април, а тези които не са - приблизително за 1 минута и 13 секунди.

Жените гласоподават доста по-бързо от мъжете за минута и една секунда, до момента в който мъжете за минута и 20 секунди.

Гражданите, които имат опит с машинното гласоподаване от 4 април го съпоставят с интервенциите при работа с банкомат, обясниха още от ЦИК.

Съществува висока възможност ЦИК да закупи още 1500 машини за гласоподаване и по този начин да станат общо 11 100, добави Томов. Това ще ни разреши да осигурим второ устройство за най-големите секции, само че това е ориентировъчно, добави той.

Приключи срокът за регистрация на инициативните комитети за идните предварителни парламентарни избори. Регистрирани са 4 инициативни комитета за самостоятелни претенденти за народни представители, добави Росица Матева.

ЦИК стартира банкет на документи на цивилен организации за наблюдаващи, стана ясно още на брифинг пред медиите.

Вече има подадени близо 30 000 заяяления за гласоподаване отвън страната, като най-вече са тези от Турция - 11 000.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР