Цигуларката Никола Бенедети стана първата жена и шотландка, застанала начело

...
Цигуларката Никола Бенедети стана първата жена и шотландка, застанала начело
Коментари Харесай

Шотландка оглави за пръв път международния фестивал в Единбург

Цигуларката Никола Бенедети стана първата жена и шотландка, застанала отпред на Международния фестивал в Единбург. Събитието чества музиката, театъра и танца.

Бенедети твърди, че като шеф на фестивала има доста отговорности.

 
О, градът е като че ли по едно и също време пълзящ и бръмчащ. Не можете да отидете на никое място, без да почувствате, че това е мястото, на което би трябвало да бъдете. Фактът, че има толкоз доста фестивали, които се припокриват, е благосъстояние от благоприятни условия - за всеки, който идва тук, с цел да види такава пъстра композиция от изкуства.
Никола Бенедети – шеф на фестивала в Единбург 

Самата Бенедети взе цигулката си, с цел да изсвири в секстет " Сувенир от Флоренция " от Чайковски, а по-късно се причисли към Орион Вайс за осъществяването на " Прелюдии 1 и 2 " от Клод Дебюси.

 
Най-трудното нещо в живота ми е да изсвирвам на цигулка... Но също по този начин е най-познатото, най-уникалното. Просто се съсредоточаваш в личен свят. Да взема цигулката в ръка и да издам тон на нея измежду цялата тази полуда, беше нещо незабравимо.
Никола Бенедети – шеф на фестивала в Единбург

На фестивала предстоят още осъществявания на Лондонския симфоничен оркестър с " Турангалила " от Оливие Месиен, осъществяване на африкански танцьори на " Обредът на пролетта " на Пина Бауш, концерт на Алисън Голдфрап с песни от новия й албум The Love Invention.

Фестивалът в Единбург продължава до 27 август, неделя. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР