Цифровият кокпит се неразделна част от днешните автомобили, но в

...
Цифровият кокпит се неразделна част от днешните автомобили, но в
Коментари Харесай

XXL екран в новото Renault Megane E-Tech Electric

Цифровият кокпит се неразделна част от днешните коли, само че никога не е чисто ново откритие. Първият сензорен екран в автомобил е употребен преди повече от 35 години. Оттогава електрониката на транспортните средства се развива бързо, хардуерът е доста по-мощен, екраните са с висока разграничителна дарба и навигацията става все по-надеждна, тъй че мултимедийните системи в транспортните средства от ден на ден наподобяват на смарт телефони.

Цифровият кокпит на новото Renault Megane E-Tech Electric нвапример, който ще може да бъде поръчван от идващия месец, има повърхност на екрана от 774 квадратни сантиметра. За задачата Renault интегрира отвесен 12-инчов екран в централната подпора в новото Renault E-Tech, до момента в който хоризонталният 12-инчов екран се простира през арматурното табло зад кормилото. Подредени в L-образна форма, екраните покриват повърхност от 774 квадратни сантиметра, което е най-голямата повърхност на екран, която Renault в миналото е предложила в транспортно средство.

Основата за новия свят на електрониката на Renault е платформата CMF-EV, особено създадена за електрически транспортни средства. Освен всичко друго, тя разреши на инженерите да реалокират съставените елементи на климатичната система в двигателния отсек, като по този метод основат повече пространство в пилотската кабина. Централната подпора, която е изместена напред, плоският екран и контролите, интегрирани във кормилото, също способстват за великодушното пространство.

OpenR дисплеят в кабината на напълно електрическия Megane е изработен от здрава алуминосиликатна основа Gorilla Glass. Стъклото е извънредно стабилно на удар и надраскване, и е проектирано за най-малък живот от 15 години. Антирефлексното покритие обезпечава висок контрастност на изображението даже при мощна слънчева светлина.

„ Вдъхновени сме от добре познатите потребителски умения, с които клиентите са привикнали от своите смарт телефони. По този метод те се усещат незабавно осведомени с екрана “, споделят от Renault, обяснявайки новия цифров свят на френския автомобил производител. Android Auto и Apple CarPlay към момента са налични, само че потреблението на телефон при карането би трябвало да се заобикаля непременно.

Клиентите в този момент получават безусловно същото преживяване на екрана на своя автомобил – единствено че надалеч по-добро. Екранът е шест пъти по-голям от екрана на смарт телефона им. Определено е по-удобно, когато сте зад кормилото. Най-голямото предизвикателство е било да се създаде решение, с което клиентите могат намират това, което търсят доста бързо и интуитивно.

Поставянето на централния екран е било предизвикателство, особенно рисковано от стилистична позиция, защото дисплеят в арматурното табло е вграден хоризонтално, а вторият е отвесен. Вертикалната ориентировка обаче е изключително потребна за системите за помощ на лидера и навигационните системи, по този начин доста по-добре знаете какво се случва пред вас, а не до вас, когато навигирате.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР