Цифровите здравни паспорти ще играят основна роля за възстановяването на

...
Цифровите здравни паспорти ще играят основна роля за възстановяването на
Коментари Харесай

Ще спасят ли Covid паспортите туризма?

Цифровите здравни паспорти ще играят съществена роля за възобновяване на туризма след пандемията. Това сочи изследване на GlobalData, представено от медиите.

Анализаторите означават, че ползата към здравните паспорти се демонстрира на всички равнища на взаимоотношение с туристите - от приемащите компании до превозвачите и т. н. Въвеждането на такива паспорти освен ще спомогне за сигурността на пътуванията, само че ще усили доверието на пасажерите и в следствие ще подтиква развиването на туризма. Ако тези документи са цифрови, това ще отстрани появяването на имитации, както и ще опрости и форсира обмена на информация на интернационално равнище спрямо хартиените носители, които също така сами могат да носят вируса.

Според шефа на туристическия отдел на GlobalData Анимеш Кумар здравните паспорти са използвани във вътрешния туризъм, както и за допускане на фенове на концерти, спортни надпревари, изложения и други обществени събития.

В момента единствено няколко страни са въвели здравни паспорти за своите жители, да вземем за пример Израел и Сингапур.

Международна асоциация за въздушен превоз (IATA) също създава своя Travel Pass. Това ще бъде приложение за смарт телефони с информация за резултатите от PCR проби, удостоверение за имунизация и връзка към електронно копие на паспорта. Когато пътуват, потребителите ще демонстрират QR кода на границата, с цел да дават бързо на управляващите цялата информация, от която се нужде. Подобна система към този момент е тествана при полети сред Ню Йорк и Лондон.

„ Тази мярка обаче ще бъде ефикасна единствено в случай че всички ваксини са сертифицирани и здравните паспорти са унифицирани и приети в целия свят. Благодарение на документа от обединен пример няма да има потребност от проби, документи и карантина, както и от други проблеми на летището. Разбира се, това ще помогне на туризма да се възвърне, тъй като точно рестриктивните мерки и блокировките постоянно се постановат без предизвестие и провокират страхове и отвращение измежду туристите да се реалокират на всички места “, разясняват специалисти и прибавят, че процесът на всеобщо имунизиране може да отнеме години.

Световният съвет за пътувания и туризъм (WTTC) неотдавна се опълчи на потреблението на цифрови здравни паспорти като причина за пътешестване. Според Глория Гевара, президент на WTTC, това решение освен няма да направи пътуването по-безопасно, само че в това време доста ще забави процеса на възобновяване на туристическата промишленост. „ Ще отнеме доста време, с цел да се реализира мечтаният резултат, който туризмът просто няма “, споделя тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР