Церемонията за наградите Златен глобус, за разлика от Оскарите миналата

...
Церемонията за наградите Златен глобус, за разлика от Оскарите миналата
Коментари Харесай

Няма да има Трета световна война. Това не е трилогия. Зеленски все пак държа реч на филмови награди

Церемонията за премиите " Златен глобус ", за разлика от Оскарите предходната година, даде опция на украинския президент Володимир Зеленски да се обърна директно към американската и международната аудитория, заяви електронното издание " Дедлайн ".

Във видео, показано на церемонията от артиста и режисьор Шон Пен, украинският водач изрази оптимизъм за напъните на страната си да се бори против нашествието на Русия, почнало през февруари предходната година.

" Войната в Украйна не е свършила, само че вълната се обръща и към този момент е ясно кой ще победи ", сподели Зеленски и добави, че към момента " предстоят борби и сълзи ".

Китай, Иран и КНДР обезпечават материална поддръжка на съветската инвазия. Украйна пък получава милиарди долари помощи и оръжие от Съединени американски щати и други западни страни, само че Зеленски сподели, че спорът " не трябва да се възприема като нова международна война ", означи изданието, представено от Българска телеграфна агенция.



" Няма да им Трета международна война. Това не е трилогия ", сподели Зеленски. " Украйна ще спре съветската експанзия на нашата земя. Ще го създадем дружно с целия свободен свят. И се надявам, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден, в деня на нашата победа. Слава на Украйна! ", сподели президентът.

В словото си при представянето на видеообръщението на Зеленски Шон Пен приветства дамите на Иран, повели огромен митинг против режима в Ислямската република след гибелта в ареста на 22-годишната Махса Амини, арестувана за погрешно носене на хиджаб. Пен също по този начин приветства дамите в Афганистан, които се съпротивляват на напъните на талибаните да ги лишат от независимост и достъп до обучение.

" Напомня ни се ясно, че свободата да мечтаеш не е разкош, а човешка нужда, за която би трябвало да се борим и жертваме ", сподели Пен с трептящ глас.

Той е посещавал Украйна няколко пъти от началото на войната. През ноември в Киев връчи една от двете си статуетки " Оскар " на Зеленски с ангажимента украинският водач, който е някогашен артист, да му я върне персонално в Малибу, когато войната свърши. 

Преди премиите " Оскар " м. година, които се организираха малко се нападението на Русия в Украйна, имаше апел Зеленски да направи послание на церемонията, само че това не се случи. Тогава Шон Пен дори заплаши, че ще разтопи всичките си статуетки, които е получил от Академията.

Зеленски се включи виртуално на кинофестивала в Кан предходната година и на церемонията за премиите " Грами ", с цел да приказва за войната и да благодари на развлекателната промишленост, която притегля вниманието на обществеността към спора, напомни Си Ен Ен.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР