Церемонията по откриването на Летните олимпийскиЛетни игри в Париж 2024

...
Церемонията по откриването на Летните олимпийскиЛетни игри в Париж 2024
Коментари Харесай

Организаторите на Олимпийските игри в Париж обявиха началния час на церемонията по откриването

Церемонията по откриването на Летните олимпийскиЛетни игри в Париж 2024 на 26 юли ще стартира в 19:30 часа локално време (б.р 20:30 часа българско), оповестиха уредниците, до момента в който вършат последни мерки преди началото на най-голямото спортно събитие в света.

" Избрахме този час, с цел да се възползваме оптимално от светлината ", сподели президентът на Париж 2024 Тони Естанге на конференция след седмото и последно посещаване на Координационна комисия на Международния олимпийски комитет (МОК).

Предстоящото разкриване на Игрите в Париж ще бъде историческо, защото за пръв път блестящата гала няма да се организира на стадион, а в сърцето на френската столица на брега на Сена. Освен това реката ще одобри и " Парада на нациите ", като спортистите и делегации ще дефилират с лодки, а началото на този епизод е планувано за 21:35 часа локално време (б.р 22:35 българско), когато слънцето залязва.

За отчаяние на хората обаче преди няколко дни стана ясно, че е било взето решение да бъде поради опасения на френския президент Еманюел Макрон от вероятни терористични офанзиви.

На фона на тази вест ръководителят на Координационната комисия на МОК Пиер-Оливие Бекер-Вьожан изрази убеденост, че Париж ще провежда отлични игри.

" Координационната комисия на Международния олимпийски комитет напуща Париж цялостна с убеденост, че високите достижения са наоколо. Не виждаме никакво предизвикателство, което би могло да бъде спънка за реализирането на изключителната визия, която всички имаха преди седем години, когато Париж, където завоюва семейството на Олимпиадата ", съобщи Бекер-Вьожан.

До началото на Летните олимпийски игри в Париж 2024 (26 юли - 11 август) към този момент остават по-малко от пет месец, като през последните седмици уредниците демонстрираха формалните плакати и медали за най-големия състезателен конгрес, а в края на февруари персонално френският президент Еманюел Макрон участва при откриването на олимпийското село.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР