Церемонията по бракосъчетанието на наследника на британската корона с американска

...
Церемонията по бракосъчетанието на наследника на британската корона с американска
Коментари Харесай

Артисти отдавна се женят за аристократи

Церемонията по бракосъчетанието на наследника на английската корона с американска актриса беше следена от целия свят в директен ефир. Това обаче не е непредвидена композиция, защото историята помни доста случаи на обвързване на артистизма и аристократизма. Да си напомним пет звезди с афинитет към синята кръв, които за дълго или малко време са намерили любовта измежду благородниците.


Секссимволът и синът на султана

 Сватбата на Рита Хейуърт и Али Хан е грандиозна. Сватбата на Рита Хейуърт и Али Хан е грандиозна.
Легенда от средата на предишния век, актрисата и танцьорка Рита Хейуърт, през днешния ден като че ли е по-известна като дивата от плаката, с който основният воин в „ Изкуплението Шоушенк ” прикрива прокопания тунел от затворническата килия към свободата. Новелата на Стивън Кинг, върху която е основан хитовият филм, се назовава „ Рита Хейуърт и изкуплението в Шоушенк “.

Любопитен факт е, че съгласно някои откриватели на Рита Хейуърт изискуем израза сексбомба, защото при нуклеарните тествания на атола Бикини през 1946 година разрушителното устройство било украсено с нейна известна фотография.

Самият живот на дивата заслужава екранизация. Когато е женена за Орсън Уелс, тя среща Али Хан – сина на султан Ага хан III, кръвен потомък на пророка Мохамед и 38-ият по ред измаилитски имам, нравствен глава на едноименната шиитска общественост. Следват разводите и на двамата (Али се разделя с Джейн Гинес, наследницата на ирландската бира), а на Рита следва да стане принцеса. Сватбата е по-грандиозна от всяка холивудска приказка. Гостите се радват на към 600 бутилки шампанско и над 50 кг хайвер, а басейнът е цялостен с парфюм.

Рита е в пика на своята холивудска кариера, само че изоставя всичко, с цел да следва любовта и щастието, които доближават върха си с раждането на принцеса Ясмин Ага Хан на 28 декември 1949 година

Въпреки приказката, която по сюжет би трябвало да продължи до края на дните им, това не се случва. Принц Али Хан упорства Ясмин да бъде отгледана като мюсюлманка, до момента в който Рита упорства детето да пораства като обикновено, крепко американско момиче с християнска религия.

Така единствено след 2 години на актрисата се постанова да се раздели с принца и да се върне още веднъж в Америка. Дотогава тя е следвала брачна половинка си на всички места – в Южна Франция, в Париж, в Лондон, в Ирландия. Добър като човек, той обаче не схваща фамилния живот и живее за празненствата, красивите дами и алкохола.

През 1960 година, когато 42-годишната изморена и изхабена актриса с пет развода и първи проблясъци на алцхаймер (умира на 68 от болестта) научава за гибелта на Али Хан, тя скръбно споделя, че той е бил огромната обич на живота й.

Звездният рейнджър и сръбската принцеса

 Каспър ван Дийн среща Кетрин на снимачната площадка. Каспър ван Дийн среща Кетрин на снимачната площадка.
Американският артист Каспър ван Дийн е прочут с ролята си на Джони Рико в „ Звездни рейнджъри ”. Баща му бил флотски офицер, а двамата му дядовци – морски пехотинци по време на Втората международна война. Той е потомък на остарял жанр холандски преселници, има шведски, френски, британски и индиански корени. В учебно заведение постоянно го назовават „ куклата Кен ” поради външността му.

Вместо да продължи традициите на старинната военна династия, той избира киното. Оказва се, че всички печелят от това – и феновете, и самият той, тъй като надали кралска персона би обърнала внимание на един от идентичните бойци на плаца.

На снимачната площадка Ван Дийн се среща с очарователната русокоска Кетрин Оксенбърг, която два пъти в кариерата си играе обичаната британска принцеса Даяна. Във вените й тече кръвта на сръбската кралска династия на Карагеоргиевичите, а майка й носи купата принцеса Елизавета Югославска.

Двамата се женят през 1999 година, имат две общи дъщери. През 2005-а съпрузите се появяват дружно в лично риалити шоу – „ Аз се ожених за принцеса ”, което се транслира в Съединени американски щати, Англия и Австралия. Преди три години бракът им се разпадна.

Красавицата, която на 19 срещна принц

 Принцеса Кетрин Оксенбърг два пъти играе принцеса Даяна. Принцеса Кетрин Оксенбърг два пъти играе принцеса Даяна.
Една от най-желаните холивудски хубавици – Оливия Уайлд, плени сърцата на почитателите си с функциите в хитовия сериал „ Докор Хаус ” и научната фантастика „ Трон: Заветът ”.

Когато е на 19, тя като в приказките среща принц. И то същински. Тийнейджърката се среща с Тао Русполи, наследник на италиански княз, който е по-възрастен от нея с повече от 10 години. След няколко месеца влюбените се женят.
Тао е роден в Банкок, пораства в Рим и Лос Анджелис, приключва Калифорнийския университет в Бъркли със степен бакалавър по изкуствата в региона на философията. След осем години брак той и Оливия вземат решение да се разделят по взаимно единодушие, без да разгласят претекстовете за решението си. Надделява мнението, че двамата са се отчуждили още преди година, откакто така и така живеят поотделно.

Оливия обаче драговолно споделя пред пресата обидни за Тао детайлности от половия им живот и даже след раздялата по думите й минава през къси лесбийски връзки. Накрая тя се влюбва в своя сътрудник, артиста Джейсън Съдейкис, а през 2013 година афишират годежа си. Сега са щастливи съпрузи, родители на две деца.

„ Кралицата на писъка ” е същинска лейди

 Джейми Лий Къртис не употребява купата си в Съединени американски щати. Джейми Лий Къртис не употребява купата си в Съединени американски щати.
В началото на кариерата си Джейми Лий Къртис е коронована в киносредите като „ кралицата на писъка “, защото взе участие в голям брой филми на ужасите, измежду които и „ Хелоуин “ (1978). На малко на брой обаче е известно, че отвън снимачната площадка дъщерята на Джанет Лий и Тони Къртис е същинска аристократка.

За собствен сателит в живота тя избира през 1984 година артиста и публицист Кристофър Гест. През 1996-а става лейди Хейдън-Гест, защото съругът й унаследява от татко си купата барон.

Това, несъмнено, не значи кралски жезъл и страна, само че на Кристофър се постанова да участва на съвещанията на Палатата на лордовете. За благополучие купата не постанова на Джейми никакви ограничавания, тя избира да не я употребява, до момента в който е в Съединени американски щати, и на драго сърце продължава да се снима.

Освен с филмовата си кариера, актрисата е известна и като създател на детски книги. Творбата й „ Днес се усещам неуместно, и други настроения, които ме вършат щастлива “ става бестселър в ранглиста на Ню Йорк Таймс.

Игрит и Сноу – потомци на монархически родове

 Кит Харингтън и Роуз Лесли са обичана двойка и на екрана, и в живота. Кит Харингтън и Роуз Лесли са обичана двойка и на екрана, и в живота.
Двамата артисти Кит Харингтън и Роуз Лесли станаха доста известни с функциите си в мегасериала „ Игра на тронове ”. Персонажите им от екрана бяха с кралска устременост, само че и в действителния живот те въобще не са елементарни хора. Например Кит е потомък на английския монарх Карл II, а фамилията на Роуз владее същински палат, който от XV век е резиденция на старинния клан Лесли, кръвно обвързван с шотландските владетели. Днес постройката се отдава чартърен и всеки материално обезпечен човек може за няколко дни да се почувства, в случай че не монарх, най-малко стража на Уинтърфел.
Искрите сред 31-годишния артист и звездата от „ Имението Даунтън “ пламват по време на фотосите на втори сезон на „ Игра на тронове “. Те афишират публично годежа си на страницата за сватбени анонси на в. The Times през септември 2017-а, а през април т.г. се разбра, че ще се венчаят в феодален палат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР