Централното командване на САЩ обяви, че танкерът е бил атакуван,

...
Централното командване на САЩ обяви, че танкерът е бил атакуван,
Коментари Харесай

Хутите атакуваха танкер край Йемен

Централното командване на Съединени американски щати разгласи, че танкерът е бил нападнат, до момента в който е прекосявал през протока Баб-ел-Мандеб, който разделя Йемен от африканския бряг и свързва Червено море с Аденския залив Няма жертви. Ударът е провокирал пожар.

Танкерът " Стринда " е петролен и химически танкер под норвежки байрак.

Това е следващият сходен случай, зад който стоят Хутите. Групата пое отговорност за две от трите офанзиви против търговски кораби, преминаващи през Червено море на 3 декември. Първият транспортен съд е бил ударен от ракета, а вторият транспортен съд е бил ударен от дрон, до момента в който е бил в протока Баб ел Мандеб. В отговор американски боен транспортен съд смъкна три безпилотни летателни апарата, изстреляни от региони, следени от подкрепените от Иран бунтовници.

В края на предишния месец въоръжени бойци отвлякоха товарния транспортен съд " Galaxy Leader " с двама българи на борда. Групата твърди, че корабът, ръководен от японска компания, е обвързван с Израел. Хутите дадоха обещание че ще нападат всички кораби, които се насочват на север към Израел, до момента в който Съединени американски щати дадоха обещание да " обмислят всички подобаващи отговори " на офанзивите.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР