Централното командване на американската армия публикува видеозапис, в който се

...
Централното командване на американската армия публикува видеозапис, в който се
Коментари Харесай

САЩ с видео, показващо иранска намеса зад атаката срещу танкерите

Централното командване на американската войска разгласява видеозапис, в който се споделя, че иранските сили са премахнали неексплодирала мина от един от двата танкера, за които се допуска, че са били нападнати покрай Ормузкия пролив, оповестиха международните осведомителни организации.

Командването пусна черно-белите фрагменти в петък сутринта.

Капитанът Бил Урбан, представител на Централното командване, сподели, че патрулен транспортен съд на Революционната армия е премахнал мината от Кокука.

Припомняме, че през вчерашния ден формален представител на Съединени американски щати разгласи за " прекомерно евентуално " Иран да стои зад новите офанзиви на танкери в Оманския залив. Това е вторият път за месец на съществено развалени танкери в района и още веднъж формалните представители на Съединени американски щати побързаха да хвърлят виновността на Иран.

Длъжностното лице изяснява пред Мартин, че е видял известия, че членове на един от екипажите на танкери считат, че са били ударени от торпедо или мина, само че не може да удостовери.

Американските управляващи чакат да възстановят задоволително парчета от офанзивите, с цел да могат да ги проследят до техния източник. Длъжностното лице декларира, че всеки ответен удар от страна на Съединени американски щати ще зависи от доказателствата, установяващи връзките сред Иран и настройките на другите страни от Персийския залив.

Иран отхвърли присъединяване си и твърди, че е изпратил избавителни екипи, които са избавили 44 моряци от двата кораба.

Според Урбан, офанзивите " са очевидна опасност за интернационалната независимост на корабоплаването и свободата на търговията. Съединените щати нямат интерес да вземат участие в нов спор в Близкия изток. Но ние ще защитим нашите ползи, сподели той.

Катар прикани за интернационално следствие на осъществените през вчерашния ден набези против петролни танкери. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР