Централният комитет на най-голямата партия в Израел - Ликуд“, ще

...
Централният комитет на най-голямата партия в Израел - Ликуд“, ще
Коментари Харесай

Управляващата партия в Израел обмисля анексирането на целия Западен бряг

Централният комитет на най-голямата партия в Израел - „ Ликуд “, ще организира заседание в неделя, на което ще гласоподава дали да разгласи формалното анексиране на областите Юдея, Самария, долината на река Йордан и Източен Ерусалим, написа израелското издание The Jerusalem Post, представено от " Фокус ". Подобно решение би било наложително за партийния водач и министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху, както и за всички други членове на главната партия в ръководещата коалиция на страната.
Срещата е проведена от националистическата секта на партията, ръководена от Натан Енгелсман и Шева Щерн. „ Целта не е да притискаме премиера, тъй като ние считаме, че той поддържа самодейността, само че няма по какъв начин да го признае. Нашата цел е да дадем храброст и сили на Нетаняху, който можеше да анулира срещата, само че сподели какво мисли, като поддържа провеждането й “, съобщи Енгелсман.
Централният комитет на „ Ликуд “ не е дал своя вот по основен идеологически въпрос от 2002 година, когато взе решение да не признава съществуването на палестинска страна. Това докара до напускането на тогавашния водач на партията Ариел Шарон. Оттогава министър председателите и партията заобикалят провеждането на сходни гласувания, само че Енгелсман съобщи, че е пристигнал момента за приемане на сходно решение, предвид на наличието на Доналд Тръмп в Белия Дом. „ Това е исторически миг, който чакаме от доста време. Ако президентът на Съединени американски щати има вяра, че Еврусалим е наш, то няма причина дясна партия и коалиция да не го има вяра. Много е значимо за нас да покажем на Тръмп какво желае ръководещата партия на Израел и защото той обича евреите, рано или късно също ще стигне до същото умозаключение “, акцентира деятелят на „ Ликуд “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР