Централните банки на Русия и Китай работят над създаването на

...
Централните банки на Русия и Китай работят над създаването на
Коментари Харесай

Русия и Китай разработват собствена система за финансови разплащания

Централните банки на Русия и Китай работят над основаването на система за разплащания сред двете страни без потреблението на SWIFT, заяви вицепремиерът на Русия Александър Новак по време на руско-китайския енергиен бизнес конгрес.

" Централната банка на Русия и банката на Китай работят върху опцията за разкриване на сметки на съветски компании в Китай и на китайски компании в Русия, посредством основаването на система за разплащания, без да се употребява SWIFT ", сподели той.

Западните страни, като част от икономическите наказания против Руската федерация, изключиха редица огромни съветски банки от интернационалната система за парични преводи SWIFT.

Новак напомни, че Русия и Китай развиват разплащания в национални валути, на паритетна основа това се прави при разплащанията за газа.

" Доставките на петрол и нефтопродукти и на въглища също интензивно се трансферират за разплащане в национални валути. Това разрешава да се предотвратят рисковете и способства за превръщането на съветската рубла икитайския юан в статут на международни аварийни валути ",...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР