Централните банки на някои от най-големите икономики в света вече

...
Централните банки на някои от най-големите икономики в света вече
Коментари Харесай

Централните банки са на ръба на лихвените проценти, но битката с инфлацията не е приключила

Централните банки на някои от най-големите стопански системи в света към този момент са достигнали или са на прага на постигане на най-високото равнище на лихвените проценти. Миналата седмица Европейската централна банка(ЕЦБ) алармира, че съгласно нейния Управителен съвет лихвените проценти може би са достигнали тази граница, оповестява

След дълготрайно разискване на обновените си прогнози за инфлацията и икономическия напредък и какво би трябвало да значат те за паричната политика, ЕЦБ увеличи главния си лихвен % до рекордно високите 4%. Макар че съпътстващото я изказване никога не изключва изцяло по-нататъшни покачвания, в него се споделя, че ставките са на нива, които, в случай че " се поддържат задоволително дълго време, ще допринесат значително за своевременното връщане на инфлацията към целевото ниво ".
Перспективите за инфлацията остават мрачни 
Краткосрочните вероятности за инфлацията остават мрачни и ще обиден съществено семействата. Макроикономическите прогнози на чиновниците на ЕЦБ за еврозоната в този момент плануват междинна инфлация от 5,6% през тази година (при предходна прогноза от 5,4%) и 3,2% през идната година (при предходна прогноза от 3%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР