Централните банки на Катар и Турция подписаха споразумение за предоставяне

...
Централните банки на Катар и Турция подписаха споразумение за предоставяне
Коментари Харесай

Турция и Катар подписаха споразумения за обмяна на валута

Централните банки на Катар и Турция подписаха съглашение за даване на ликвидност и поддръжка за финансова непоклатимост, оповестиха от Централната банка на Катар, няколко дни, откакто Доха даде обещание да поддържа Анкара, написа Daily Sabah.

Споразумението ще откри двустранна линия за обмяна на валута, се споделя в известието на Катарската централна банка, оповестено на уеб страницата й.

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани посети Анкара в сряда в обществена проява на поддръжка за Турция, като даде обещание да отдели 15 милиарда $ за директни вложения в страната, която сега претърпява рецесия в връзките си със Съединени американски щати.

Отношенията сред Анкара и Вашингтон деградираха съществено през предходната седмица, откакто Съединени американски щати постановиха наказания на вътрешния и правосъдния министър на Турция, които отхвърлиха да освободят американския свещеник Андрю Брънсън, упрекнат във връзки с терористични организации в страната. В допълнение към това, американският президент Доналд Тръмп усили митата върху турската стомана и алуминий. В отговор Турция усили цените върху редица американски артикули, в това число алкохолни артикули, тютюн и коли, напомня изданието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР