Централната избирателната комисия предупреди, че има опасност в някои секции

...
Централната избирателната комисия предупреди, че има опасност в някои секции
Коментари Харесай

ЦИК: Има опасност в някои секции извън страната да няма нито машини, нито хартиени бюлетини

Централната изборната комисия предизвести, че има заплаха в някои секции отвън страната да не съумеят да дойдат машините за гласоподаване в точния момент за балотажа. Според тях има възможност тук-там да няма даже и хартиени бюлетини.

" Рисковете са най-много за Австралия и Нова Зеландия, надали ще има проблеми в Северна Америка ", разяснява представителят на ЦИК Цветозар Томов. " Министерството на външните работи ни твърди, че прави всичко допустимо да бъде подсигурено гласуването на сънародниците ни отвън граница. Ако въпреки всичко тези опасения се потвърдят, комисията ще се събере и ще вземе решение съгласно обстановката ", съобщи другия представител на ЦИК Росица Матева.

Централната изборна комисия сподели демо версия на бюлетината, с която ще се гласоподава на балотажа на президентските избори. Тя към този момент е качена на интернет страницата на ЦИК и всеки може пробно да гласоподава.

Номерата на двете двойки за президент и вицепрезидент резервират същите си номера в бюлетината от първия тур, обясниха още от комисията. И дадоха обяснение по какъв начин ще се гласоподава в неделя - 21 ноември.

" Поставя се картата в устройството и се пресъздава бюлетината за балотажа. Тя е на една страница единствено с изписаните имена на двете кандидатпрезидентски двойки, както и алтернатива не поддържам в никакъв случай. Може да се направи инспекция на избора и той да се промени като се натисне бутон обзор. След звуковия сигнал излиза разписката за гласоподавателя, а той би трябвало да върне картата СИК ", изясни представителя на ЦИК Росица Матева.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР