Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий номерата на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий номерата на
Коментари Харесай

Стават ясни номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота

Централната изборна комисия (ЦИК) ще дефинира посредством чоп номерата на партиите и обединенията в бюлетината за идните предварителни парламентарни избори на втори април.

Тегленето на жребия ще бъде обществено от 10,30 часа в постройката на Народното събрание на площад " Княз Александър Първи ".

В конкуренцията за гласовете на гласоподавателите ще вземат участие петнадесет партии и седем обединения.

Със свое решение от преди седмица Централната изборна комисия регламентира процедурата за изтегляне на жребия за установяване на следващите номера на политическите обединения в бюлетината. На него могат да участват представители на партии и обединения, регистрирани за присъединяване в изборите на втори април.

Говорителят на ЦИК Росица Матева изясни: 

" В една кутия се слагат пликовете с наименованията на присъстващите членове на ЦИК, във втора кутия - за наименованията на партии и обединения, се слагат приковете с записаните за присъединяване в изборите партии и обединения, в трета кутия се слагат следващите номера – от 1 до толкоз, колкото са записаните партии и обединения. Председателят на ЦИК изтегля поредно плик с две имена на членове на ЦИК, единият член на ЦИК изтегля плик от кутията с партиите и обединения, различен – с номер. Тази процедура се повтаря, до момента в който се изчерпат номерата и пликовете с партии и обединения ".

След като партия " Правото " изиска да бъде заличена регистрацията й за присъединяване в предварителните парламентарни избори, в конкуренцията на втори април ще вземат участие 15 партии и седем обединения.

След жребия за следващите им номера в бюлетината, още веднъж посредством чоп ще се дефинира редът за показване на претендентите, регистрирани от партиите и обединенията в другите форми на предизборна акция по Българското национално радио (БНР) и Българската национална телевизия (БНТ) в изборите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР