Централната избирателна комисия , след като прие заявленията на кандидатите

...
Централната избирателна комисия , след като прие заявленията на кандидатите
Коментари Харесай

Вижте кои са депутатите в новото НС, обявени от ЦИК

Централната изборна комисия, откакто одобри заявките на претендентите от две листи за желания избирателен регион. Решението следва да се обнародва в Държавен вестник.

С друго решение ЦИК одобри заявката на определения за народен представител Светослав Трифонов да бъде премахнат от листата с депутатите в 49-ото национално заседание.

Слави Трифонов от ИТН беше определен в две листи - в Благоевградския и Старозагорския регион. Решението за освобождението му беше признато с 12 гласа за. Против него се разгласи Цветозар Томов.

Над 20 претенденти, определени в два изборни региона, подадоха през вчерашния ден заявките си кой регион желаят да съставляват.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова прочете декларираното.

" Делян Славчев Пеевски желае да бъде разгласен за определен от първи избирателен регион - Благоевградски, Мустафа Сали Карадайь желае да бъде определен в 30-и избирателен регион - Шуменски, Тошко Йорданов Хаджитодоров от ИТН - в 15-и избирателен регион, Плевенски, Бойко Методиев Борисов - претендент за депутат от ГЕРБ-СДС, желае да бъде разгласен за определен от Пловдив град, Корнелия Петрова Нинова от Българска социалистическа партия за България и желае да бъде оповестена за определена от 25-и избирателен регион на София, Костадин Тодоров Костадинов - претендент за депутат от партия Възраждане, желае да бъде разгласен за определен от 3-и избирателен регион - Варна. "

Имената на определените депутати в 49-ото национално заседание са.

Заместник ръководителят на ЦИК Цветозар Томов гласоподава срещу тези решения и показа причините си.

" Гласувах срещу това решение, защото съм изрично срещу тази процедура, която апропо е допустимо да докара до доста съществени изкривявания на вота на хората на локалните избори, които предстоят. И защото взехме такива решения, оповестеният от нас лист на определени депутати, не подхожда на волята на гласоподавателя в цялостна степен, заради което аз не мога да гласоподавам " за ", сподели Цветозар Томов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР