Централната избирателна комисия на Русия насрочи за 10 септември провеждането

...
Централната избирателна комисия на Русия насрочи за 10 септември провеждането
Коментари Харесай

Русия насрочи за септември местни избори в анексираните украински области

Централната изборна комисия на Русия насрочи за 10 септември провеждането на локални избори в четирите области, които анексира от Украйна, съобщава " Ройтерс ".

Тази дата съответствува с вота в други съветски райони.

Председателят на съветската ЦИК Ела Памфилова съобщи, че съгласно съветското министерство на защитата и Федералната работа за сигурност (ФСБ) е допустимо гласуването да се организира през септември.

Русия не управлява изцяло Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Източна и Южна Украйна и боевете и в четирите района не престават. Областите би трябвало да изберат локални шефове през септември.

В края на септември предходната година Русия обяви Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област за част от личната си територия, след като набързо организира референдуми в окупираните региони на Украйна, които Киев и Западът жигосаха като противозаконни и насилствени.

През 2014 година, след проведен тъкмо по подобен метод референдум, Русия анексира Крим и Севастопол. Преди да нахлуе в Украйна на 24 февруари съветският президент Владимир Путин призна двете " републики " в Донбас - Донецк и Луганск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР