Централната избирателна комисия изпрати снощи писмо до вицепремиера и МВР

...
Централната избирателна комисия изпрати снощи писмо до вицепремиера и МВР
Коментари Харесай

ЦИК пита вътрешния министър за сигурността на изборите след бомбените заплахи към училища

Централната изборна комисия изпрати нощес писмо до вицепремиера и Министерство на вътрешните работи министър Иван Демерджиев във връзка със стотиците отправени бомбените закани до учебни заведения от последните два дни.

Комисията слага въпроси свързани със сигурността и поради това, че множеството от секционните изборни комисии във страната  работят на територията на учебните здания.
Заместник-председателят на ЦИК Росица Матева посочи:
„ Във връзка с писмата, съдържащи бомбени закани към учебни заведения и университет, по какъв начин ще се действа в изборния ден? И да желаяме информация от министър Демерджиев по какъв начин ще се подсигурява сигурността на изборния развой “.

Няма заплаха за провеждането на парламентарните изборите на 2 април поради бомбените закани в редица учебни заведения в страната, в които се обитават Секционните изборни комисии, съобщи през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

По мотив декларираното от Демерджиев през вчерашния ден, че съществена версия за бомбените закани са хибридни офанзиви, свързани с Русия, от съветското посолство обявиха, че „ изрично отхвърлят всевъзможни безпочвени обвинявания към страната за осъществяването на сходни осведомителни офанзиви “.

Очаква се през днешния ден занятията на учениците да бъдат възобновени, в това число и тези в Университета за национално и международно стопанство, който също беше затворен поради бомбена опасност.
Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР