Централната избирателна комисия глоби лидерът на ВМРО и министър на

...
Централната избирателна комисия глоби лидерът на ВМРО и министър на
Коментари Харесай

Централната избирателна комисия глоби Каракачанов с 2000 лв.

Централната изборна комисия санкции водачът на Вътрешна македонска революционна организация и министър на защитата Красимир Каракачанов с 2000 лева поради потребление на националното знаме в избирателен материал. Решението на комисията е взето на съвещание в сряда, откакто административното нарушаване е открито на 5 май. Глобата е на името на Каракачанов, като ръководител на партия ВМРО-БНД. Той е обжалвал решението на ЦИК за определяне на нарушаването, само че от комисията имат доказателства, a в решението написа, че " не са налице предпоставките за приемане на случая за незначителен, погрешен и незаконосъобразен ". То предстои на обжалване пред Софийски областен съд.

Самото нарушаване е избирателен репортаж излъчен в графа " Евроизбори " на телевизия " Европа " за среща на претендентите за членове на Европейския парламент на Вътрешна македонска революционна организация, отпред с лидера им Ангел Джамбазки, в централата на партията със синдикалната организация на Българските полицейски синдикати. Разговорът бил част от взаимна самодейност с европейски синдикални организации. В срещата е взел присъединяване в качеството му на ръководител на Съвета за обществено партньорство и заместник-министър на Министерство на вътрешните работи.

В репортажа са коментирани събитията в Куклен, при които след битови кавги полицейски екип беше атакуван. По този мотив лидерът на евролистата Ангел Джамбазки съпоставя реакцията на българската с брюкселската полиция при преодоляване на улични вълнения с потреблението на огнестрелно оръжие. В два от фрагментите на репортажа е показано националното знаме, паралелно със знамето на Европейския съюз и партийното знаме на " Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (655)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР