Центърът за превенция на захарен диабет в УМБАЛ Александровска организира

...
Центърът за превенция на захарен диабет в УМБАЛ Александровска организира
Коментари Харесай

Безплатни прегледи по повод Световния ден за борба с диабета

Центърът за предварителна защита на захарен диабет в УМБАЛ " Александровска " провежда акция за ранно разкриване на захарен диабет във връзка Световният ден за битка с диабета - 14 ноември.

Скрининговата акция за разкриване на диабет е с гратис премерване на гликиран хемоглобин и проучване на физически състав по биоимпедансен способ.

За да се създадат проучванията е належащо е авансово записване.

 200 000 българи живеят с диабет, само че без диагноза
200 000 българи живеят с диабет, само че без диагноза

Повече хора умират от диабет, в сравнение с от СПИН

От болничното заведение поучават хора, които не са правили премерване на гликиран хемоглобин до момента , да се съветват за захарен диабет. Препоръчва се да се създадат проучвания и в случай че хората имат някой от следните рискови фактори: наднормено тегло или затлъстяване, непосредствен родственик с диабет, нараснало кръвно налягане или друго сърдечно-съдово заболяване, възраст над 45 години.

Консултациите ще се организират в Центъра за предварителна защита на захарния диабет и неговите затруднения към Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната на УМБАЛ " Александровска " сред 13 ноември и 1 декември след 13:00 часа.

От " Александровкса " подчертават, че захарният диабет вид 2 е най-социално значимото ендокринно заболяване, което в доста от случаите се диагностицира при настъпили към този момент затруднения и органни увреждания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР