Центърът за градска мобилност поетапно премахва апаратите, от които пътниците

...
Центърът за градска мобилност поетапно премахва апаратите, от които пътниците
Коментари Харесай

ЦГМ премахва поетапно апаратите за закупуване на билети в градския транспорт

Центърът за градска подвижност поетапно отстранява апаратите, от които пасажерите в тролеи и трамваи можеха да си купят билет, предава кореспондент на БГНЕС.

В писмена позиция до нас от сдружението показват, че причина за това е внедряването и идното стартиране на новата билет система, която би трябвало да стартира да действа в края на тази година и нуждата остарялата система да бъде изключена.

„ Процесът на оборудването с нови валидатори, бордови компютри, принтери за еднократни карти, камери и други е обвързван с изключване на старите си системи. Това са общо близо 13 000 разнообразни устройства. Част от остарялата система са и апаратите за продажба на еднократни карти в трамваите, които последователно се демонтират. Пътниците към сегашния миг нямат проблем с неналичието на такива апарати, които и до момента съществуваха единствено в колите на „ Столичния Електротранспорт “, защото сходни карти се купуват от водачите, пунктовете на ЦГМ и многочислените ни дистрибутори “, декларират от ЦГМ.

От там прибавят, че в цялата система на публичния превоз на София се прави цялостна смяна на оборудването и 4 G съгласуваност като част от двугодишния развой на внедряване на новата билет система. Тя ще разреши напълно друг метод на работата и най-много повече улеснения за пасажерите – от метода на закупуване на обединен като тип и за всички типове превоз документ за пътешестване, до цялостен разбор на натовареността на превоза, тъй че да се подсигурява качество на обслужването по другите линии. В същото време всеки един от към този момент над 600-те броя оборудвани транспортни средства има и внедрено видеонаблюдение. В тази връзка към този момент са инсталирани и валидатори, на които написа, че са в тестови интервал.

От ЦГМ показват, че откакто новата билет система проработи пасажерите ще могат да закупуват превозен документ посредством банкова карта, сложена непосредствено върху валидатора; опция постоянно да си закупят на място превалидиран еднократен превозен документ; резервира се опцията за закупуване на билет от лидера на транспортното средство; дозареждане на съществуваща карта /пластика/ в съществуваща и новоизградена комерсиална мрежа; опция за потребление на мобилен телефон за закупуване и валидиране на транспортни документи; зареждане на транспортни документи върху карта през уеб портал, както и ще се даде опция жителите да зареждат карти през автомати за продажба на транспортни документи, които ще се намират отвън транспортните средства.
/БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР