Центърът за градска мобилност поетапно премахва апаратите, от които пътниците

...
Центърът за градска мобилност поетапно премахва апаратите, от които пътниците
Коментари Харесай

Важно: Ето какво ще бъде премахнато от градския транспорт

Центърът за градска подвижност поетапно отстранява апаратите, от които пасажерите в тролеи и трамваи можеха да си купят билет.

В писмена позиция до нас от сдружението показват, че причина за това е внедряването и идното стартиране на новата билет система, която би трябвало да стартира да действа в края на тази година и нуждата остарялата система да бъде изключена.

"Процесът на оборудването с нови валидатори, бордови компютри, принтери за еднократни карти, камери и други е обвързван с изключване на старите си системи. Това са общо близо 13 000 разнообразни устройства. Част от остарялата система са и апаратите за продажба на еднократни карти в трамваите, които последователно се демонтират.



Пътниците към сегашния миг нямат проблем с неналичието на такива апарати, които и до момента съществуваха единствено в колите на "Столичния Електротранспорт ", защото сходни карти се купуват от водачите, пунктовете на ЦГМ и многочислените ни дистрибутори ", декларират от ЦГМ.

От там прибавят, че в цялата система на публичния превоз на София се прави цялостна смяна на оборудването и 4 G съгласуваност като част от двугодишния развой на внедряване на новата билет система.

Тя ще разреши напълно друг метод на работата и най-много повече улеснения за пасажерите – от метода на закупуване на обединен като тип и за всички типове превоз документ за пътешестване, до цялостен разбор на натовареността на превоза, тъй че да се подсигурява качество на обслужването по другите линии.

В същото време всеки един от към този момент над 600-те броя оборудвани транспортни средства има и внедрено видеонаблюдение. В тази връзка към този момент са инсталирани и валидатори, на които написа, че са в тестови интервал.

От ЦГМ показват, че откакто новата билет система проработи пасажерите ще могат да закупуват превозен документ посредством банкова карта, сложена непосредствено върху валидатора; опция постоянно да си закупят на място превалидиран еднократен превозен; резервира се опцията за закупуване на билет от лидера на транспортното средство;

дозареждане на съществуваща карта /пластика/ в съществуваща и новоизградена комерсиална мрежа; опция за потребление на мобилен телефон за закупуване и валидиране на транспортни документи; зареждане на транспортни документи върху карта през уеб портал, както и ще се даде опция жителите да зареждат карти през автомати за продажба на транспортни документи, които ще се намират отвън транспортните средства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР