Центърът е обособен на третия етаж на гимназията на площ

...
Центърът е обособен на третия етаж на гимназията на площ
Коментари Харесай

В Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – Русе откриха STEM център по екоиновации

Центърът е самостоятелен на третия етаж на гимназията на повърхност от 500 кв.м.

В него действат четири модерни проучвателен звена: „ Природа и здраве “, „ Технологии и инженеринг “, „ Информационни технологии и връзки “ и „ Устойчиво развиване “ с обособени образователни пространства, обезпечаващи осъществяване на независимо изследване, опити, екипна работа по планове, презентации и „ вместилище “ за предпазване на материали. Зоните за социализация дават на учениците пространство за неофициални срещи отвън часовете. Това архитектурно решение разрешава по едно и също време образование на няколко паралелки/групи възпитаници при разнообразни режими на работа: независимо изследване, групова работа, общи полемики, презентации и среща с специалисти. Той се употребява в общообразователната и профилирана подготовка по естествени науки, ИТ, изобразително изкуство, непознати езици, за работа на екипите по интердисциплинарни планове, на клубовете по ползи. Сред формалните посетители на събитието бяха регионалният шеф Анатоли Станев, който също е ученик на учебното заведение, представители на Община Русе и бизнеса, началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, както и заместник-ректорът по интернационализация и информационна политика доцент доктор Десислава Атанасова.

„ Сигурен съм, че този СТЕМ център ще способства за развиване и осъществяване на нови сполучливи бизнес хрумвания, които в последна сметка ще бъдат в основата на построяването на съвременна България, изменена тъй че точно младите и амбициозните, можещите и знаещите да бъдат на върха и да задават верния предстоящ курс на развиване. Иновациите са най-бързият и най-правилният метод за реализиране на резистентен и ефикасен напредък “, разяснява Станев и означи още, че Английската гимназия е фундаментална за живота освен в град Русе, само че и в цялата страна, а нейни ученици са на всички места по света. „ Благодаря ви за изключителния професионализъм и неуморни старания. Вие показвате смисъла на учителското дело. Успех на вас и вашите възпитаници, бъдете горди с техните достижения. Продължавайте да възпитавате прогресивни и почтени хора. Успех във всяко начинание. Уверявам ви, че можете да разчитате на персоналната ми поддръжка и на тази на ръководената от мен администрация “, добави още регионалният шеф.

От своя страна началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева означи, че за нея учебното заведение е емблематично. „ Възпитаниците на Английската гимназия оставят светла следа в съзнанието на хората по света със знанията, уменията и опциите, които имат “, сподели още тя. По думите на доктор Георгиева реализирането на сходна самодейност е била доста сложна и виновна задача, която обаче за екипа на гимназията е била лесна, поради уменията и творчеството, която имат.

Ректорът на Русенския университет учен Белоев също поздрави преподавателите за реализирането на самодейността и уточни, че договорът сред Русенския университет и Английската гимназия е първият по рода си в страната. Чрез него се реализират доста положителни контакти и преподаватели от университета също вземат участие в образованието на възпитаници, най-много в областта на осведомителните технологии.

STEM център за екоиновации в Английска езикова гимназия „ Гео Милев “- Русе е нова облага за учениците и учителите на гимназията от образователната 2021/2022 година. Той е основан по Национална стратегия “Изграждане на учебна STEM среда “ на МОН, съфинансиран с поддръжката на „ Астра Биоплант “ ЕООД и лични средства. Проектът е на обща стойност 386 909.11 лева, от които 300 000 лева по Национален парк, 21 773.50 лева от „ Астра Биоплант “ ЕООД и 65 135.61 лева лични бюджетни средства. Проектът е създаден от екипа на гимназията взаимно с „ АРКА – Русе “ ООД, а строително-ремонтните работи са изпълнени от компания „ Ник Строй 2000 “ ЕООД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР