Цените на шофьорските курсове са се увеличили с около 150

...
Цените на шофьорските курсове са се увеличили с около 150
Коментари Харесай

Вдигнаха цените на шофьорските курсове, а желаещите да се обучават намаляха

Цените на шофьорските курсове са се нараснали с към 150 до 200 лв. поради високите цените на горивата, регистрират от сектора.

Наблюдава се и отлив на курсисти. Повишението на цените на шофьорските курсове е довело до спад с към 20% на искащите да се образоват за брошура, оповестява БНР, цитирайки информация от автошколи.

Повишението на разноските за гориво, по-високите цени за сервизно обслужване, повишаването на стоките с 20-30%, цената на електрическата енергия, както и повишението на заплатите на инструкторите, са довели и до по-високи цени на курсовете.

" В момента има лек отлив, може би хората се двоумят, в случай че са обезпокоени финансово дали тъкмо в този момент да стартират курс. Вече цена под 1000 лева за шофьорски курс не може да стане – някои компании са към този момент на 1200 лева ", разяснява Ивайло Славков, шеф на СБА-Лозенец.

Има и школи, които са повишили цените на образование, само че нереално малко, предизвестява Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.

" Компенсират цената от недаване на целия брой часове. След направения разбор установяваме, че ще има компании, които няма да устоят и ще бъдат принудени да затворят ", уточни Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР