Цените на петрола вървят надолу в понеделник. Инвеститорите се опасяват

...
Цените на петрола вървят надолу в понеделник. Инвеститорите се опасяват
Коментари Харесай

Цената на петрола спада. Пазарът се опасява за глобалната икономика

Цените на петрола вървят надолу в понеделник. Инвеститорите се притесняват за вероятностите на световния стопански напредък, до момента в който договарянията сред Иран и великите сили през уикенда приключиха с позитивни настройки, което допуска понижаване на напрежението в Близкия изток.

Септемврийските фючърси за петрола Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса ICE Futures поевтиняват с $0,30 - до $63,16 за барел. В петък цената на тези договори се увеличи със 7 цента, завършвайки сесията на равнище -$63,46 за барел.

Котировките на американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса NYMEX се намаляват с $0,16 - до $56,04 за барел. В хода на търговията в петък те се повишиха с $0,18 (0,32%) - до $56,20 за барел.

Като цяло през предходната седмица петролът Brent нарастна с към 1,6%, а американският WTI - с 1%.

Икономическият напредък в Съединени американски щати се забави по-малко от предстоящото през второто тримесечие поради взрива на потребителските разноски, засилвайки вероятностите за ползване на нефт. Но растежът отвън Съединени американски щати се забавя по-бързо, което се дължи частично на въздействието на американско-китайската комерсиална война. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР