Цените на петрола в понеделник са стабилни, като търговците следят

...
Цените на петрола в понеделник са стабилни, като търговците следят
Коментари Харесай

Петролът се търгува без съществени изменения


Цените на петрола в понеделник са постоянни, като търговците наблюдават за обстановката към Иран, който в неделя публично заяви, че стартира обогатяване на уран над уговореното равнище, посочено в взаимния повсеместен проект за деяние - 3,67 %.

Експертите се притесняват, че ескалацията на напрежението към Иран ще сътвори проблеми за доставките на нефт от Близкия Изток. В същото време се резервират и подозренията, че световното търсене на нефт ще пораства, поради неналичието на съглашение сред Съединени американски щати и Китай а също по този начин и поради сигналите за намаляването на темповете на напредък на международната стопанска система.
В поддръжка на цените на петрола, съгласно специалистите са опасенията за усилването на спора в Близкия Изток. Докато европейските страни приканиха Иран да не подхваща стъпки за отвод от цялостния проект за нуклеарната договорка, Съединени американски щати заплашиха страната с нови наказания.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 64,22 $ за барел, което е с 0,1 $ или 0,22 % под цената при затварянето на предходната сесия. Според данните от търговията в петък договорът бе 64,23 $ за барел, като се усили с 1,47 %.
Фючърсът за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтинява с 0,02 $ – до 57,49 $ за барел. На предходната сесия договорът се усили с 0,3 % - до 57,51 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР