Цените на петрола се успокояват във вторник сутринта, след като

...
Цените на петрола се успокояват във вторник сутринта, след като
Коментари Харесай

Цените на петрола се успокояват след вчерашния скок

Цените на петрола се успокояват във вторник сутринта, откакто подскочиха с 4% ден по-рано заради засилените страхове за дефицит на предложение на международния пазар.

Във фокуса на трейдърите остава обстановката в Либия, както и идната среща на ОПЕК+, на която се чака да се разиска опцията за редуциране на производството.

Към 9:10 часа българско време октомврийските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,47 на лондонската борса ICE Futures до $104,61 за барел. В понеделник цената на европейския петролен бранд се увеличи с $4,1 (4,1%) до $105,09 за барел.

Цената на октомврийските фючърси за американския WTI към същия миг при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се подвига с $0,16 до $97,17 за барел. По време на предходната сесия теци договори нарастна с $3,95 (4,2%) до $97,01 за барел.

През уикенда имаше конфликти в Триполи, при които починаха над 30 души. Това провокира опасения, че Либия чака нов огромен спор, вследствие на който доставките на нефт за международния пазар ще бъдат понижени. Държавната петролна компания National Oil Corp. заяви в понеделник, че размерът на производството на нефт в страната остава на равнище от 1,2 милиона барела дневно.

" Нова вълна от опасения за добива в Либия, съчетана с несигурността по отношение на идната среща на ОПЕК+, обезпечи поддръжка за петролния пазар в понеделник ", сподели Уорън Патерсън, началник на стратегическата работа за първични материали в ING Groep NV. " Въпреки това, без огромни спирания на доставките или интервенции от ОПЕК+, надали можем да чакаме доста повишаване на цените в кратковременен проект. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР