Цените на петрола се сринаха в четвъртък, тъй като новите

...
Цените на петрола се сринаха в четвъртък, тъй като новите
Коментари Харесай

Блокировките в Китай събориха цената на петрола

Цените на петрола се сринаха в четвъртък, защото новите ограничения за блокиране на COVID-19 в Китай заплашват да понижат в допълнение търсенето на гориво. Фючърсите на вид Брент паднаха с 2.2% до 93.54 $ за барел. Американският лек недопечен нефт (WTI) падна с 2.1% до 87.69 $ за барел.

Търсенето на нефт в западния свят, както и в Китай, са в застой, до момента в който доставките нарастват последователно, значително на фона на взрива на шистовия рандеман в Съединени американски щати “, сподели анализаторът на Julius Baer Норберт Ръкър.

Производствената интензивност в Азия спадна през август, защото рестриктивните мерки на Китай, свързани с нулев Коронавирус, а натискът върху разноските продължиха да вредят на бизнеса, демонстрираха изследвания в четвъртък. А това помрачи вероятностите за нежното възобновяване на района.

Южнокитайският софтуерен център Шенжен стегна рестриктивните мерки поради COVID-19, защото случаите не престават да нарастват, като огромни събития и занимания на закрито са спрени за три дни в най-населения квартал на града, Баоан.

Основният показател на европейските тържища падна до седемседмично дъно в четвъртък заради задълбочаващите се опасения по отношение на агресивното повишение на лихвените проценти и рекордно високата инфлация в района.

Възможно обновяване на нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, която би разрешила на члена на ОПЕК да усили износа си на нефт, също натежа върху цените.

Френският президент Еманюел Макрон сподели в четвъртък, че се надява договорката да бъде подписана в идващите дни.

Неотдавнашната неустойчивост на петролния пазар последва опасения за незадоволително предложение в месеците откакто Русия изпрати военни сили в Украйна и до момента в който ОПЕК се бори да усили добива.

Производството на картела доближи 29.6 милиона барела дневно (bpd) през последния месец, съгласно изследване на Reuters, до момента в който добивът в Съединени американски щати набъбна до 11.82 милиона барела дневно през юни.

И двете са на най-високите равнища от април 2020 година

Пазарът на нефт ще има дребен остатък от единствено 400 000 барела дневно през 2022 година, доста по-малко от плануваното по-рано, съгласно ОПЕК и нейните сътрудници, известни като ОПЕК+, заради незадоволителното произвеждане на своите членове, демонстрират данни от групата.

ОПЕК+ чака недостиг на петролния пазар от 300 000 барела дневно през 2023 година

Междувременно запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са намалели с 3.3 милиона барела, заяви в сряда Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати, до момента в който запасите от бензин са намалели с 1.2 милиона барела.

Министрите на финансите от групата на богатите страни (Г-7) ще обсъдят препоръчаната от администрацията на Съединени американски щати горна граница на цените на съветския нефт, когато се срещнат в петък, оповестиха от Белия дом.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР