Цените на петрола се променят слабо в четвъртък сутринта, след

...
Цените на петрола се променят слабо в четвъртък сутринта, след
Коментари Харесай

Петролът спря поскъпването. Ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола се трансформират едва в четвъртък сутринта, откакто се покачиха за трета поредна сесия предния ден.

Към 9:15 часа българско време априлските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,08 на лондонската борса ICE Futures, до $85,01 за барел. В сряда цената на тези договори се увеличи с $1,4 (1,7%) до $85,09 за барел.

Цената на мартенските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса NYMEX се намалява към същия миг с $0,14, до $78,33 за барел. По време на предходната сесия WTI нарастна с $1,33 (1,7%) до $78,47 за барел.

В сряда цените на Brent се покачиха до най-високото си равнище от 27 януари, макар данните за следващото нарастване на запасите от горива в Съединени американски щати.

Както стана известно от отчета на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, стоковите петролните запаси в страната са добавили 2,42 милиона барела предходната седмица. Търговските ресурси от бензин са се нараснали с 5,01 млн. барела, а на дестилатите - с 2,93 млн. барела. Експертите чакаха нарастване на петролните ресурси с 2 млн. барела, на бензина - с 1,6 млн. барела, а на дестилатите - с 1 млн. барела.

" Има някои признаци за възобновяване на потребителското търсене на петролни артикули ", сподели Тайлър Ричи, редактор на Sevens Report Research. Той също по този начин уточни, че потреблението на рафинериите в Съединени американски щати е скочило с 2,2%, което допуска, че техните оператори също чакат търсенето да се усили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР